Άδεια ράφια και ουρές στα σούπερ μάρκετ της Νάξου

σούπερ μάρκετ
Newsroom
15/03/2020 00:42
 
 
 

 

Μεγάλη προσέλευση παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες και στα σούπερ μάρκετ της Νάξου μετά κυρίως την ανακοίνωση των νέων έκτακτων μέτρων της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό.

Οι καταναλωτές γεμίζουν τα καρότσια τους κυρίως με χλωρίνες, χαρτικά, καθαριστικά, γάλατα και φαγητά όπως μακαρόνια, ρύζι και αλεύρι.

Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι υπάρχει επάρκεια αγαθών από τις αρμόδιες αρχές, οι καταναλωτές σπεύδουν να ψωνίσουν φοβούμενοι ναι μεν για έλλειψη τροφίμων αλλά όπως τόνισαν στο naxostimes.gr και για την πιθανή έξαρση του κορωνοϊού στο νησί. Επίσης ένας ακόμη λόγος που προέβαλαν είναι ότι θέλουν να έχουν αποθέματα για να μείνουν σπίτι ώστε να μη χρειάζεται να μετακινούνται συνεχώς για ψώνια.

σούπερ μάρκετ

«Δεν φοβόμαστε ότι θα κλείσουν τα σούπερ μάρκετ… φοβόμαστε μην εμφανιστεί κρούσμα στο νησί και εξαπλωθεί ο κορωνοϊός, οπότε μετά θα είναι επικίνδυνο να βγαίνουμε από το σπίτι» μας είπε καταναλώτρια.

«Δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα επάρκειας των αγαθών»

σούπερ μάρκετ

Οι εργαζόμενοι και οι διοικήσεις των σούπερ μάρκετ πραγματοποιούν αγώνα δρόμου προκειμένου να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση και να διαχειριστούν τη νέα κατάσταση λόγω κορωνοϊού για την οποία δεν ήταν προετοιμασμένοι.

Ωστόσο, οι υπεύθυνοι των τριών μεγάλων σούπερ μάρκετ της Νάξου διαβεβαίωσαν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα επάρκειας των αγαθών.

σούπερ μάρκετ

«Μπορεί κάποια προϊόντα να λείπουν από τα ράφια, αλλά το απόθεμα που έχουμε είναι πολύ μεγάλο και συνεχώς ανανεώνεται. Ωστόσο, έχουμε ήδη κάνει παραγγελίες και θα έρθουν κι άλλα προϊόντα» τόνισε ο κ. Βαγγέλης Κουτελιέρης ιδιοκτήτης του «Spar Κουτελιέρης» συνιστώντας «ψυχραιμία» στους καταναλωτές.

σούπερ μάρκετ

Οι ελλείψεις πάντως που κυρίως σημειώνονται στα ράφια είναι σε αντισηπτικά και οινόπνευμα που κυριολεκτικά έχουν εξαφανιστεί από παντού.

Η καραντίνα των 14 ημερών είναι υποχρεωτική για τη δημόσια υγεία και είναι κάτι πρωτόγνωρο για τον κόσμο που είναι φυσικό να νιώθει αγωνία και ανασφάλεια.

Πώς να κάνουμε τις αγορές μας λόγω κορωνοϊού

Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι τα super market είναι και θα παραμείνουν ανοιχτά.

Μετά τις ουρές που παρατηρήθηκαν στα σούπερ μάρκετ ειδικά το Σάββατο, προχώρησε σε διαβεβαιώσεις αλλά και συστάσεις για το πως να κάνουμε τις αγορές μας.

Μάλιστα σημείωσε πως όταν πηγαίνουμε θα πρέπει να τηρείται σειρά στα ταμεία με όχι πάνω από 5 άτομα τα οποία θα πρέπει να βρίσκονται σε αναμονή με απόσταση ασφαλείας. Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας πάντως δήλωσε ότι συζητείται το θέμα των μέτρων στα σούπερ μάρκετ όπως το να εφαρμοστεί διευρυμένο ωράριο ώστε να υπάρχει καλύτερη πρόσβαση.

σούπερ μάρκετ

Αυτό που επισήμανε αρκετές φορές ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας είναι ότι θα πρέπει ο καθένας να αναλογιστεί την ατομική του ευθύνη ως προς τη μετάδοση του ιού, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωσή του. «Πρέπει να αποφευχθεί ο συνωστισμός, παντού», είπε ο κ. Τσιόδρας, κρούοντας ξανά τον κώδωνα του κινδύνου για τις συναθροίσεις.

(Visited 3.049 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*