Μεγάλα γλέντια με Κορδελάτους, Φουστανελάδες και Κουδουνάτους στα χωριά της Νάξου (video)

Κορδελάτοι Τρίποδες
Newsroom
02/03/2020 01:09
 
 
 

 

Αποκριάτικα γλέντια στήθηκαν σε όλα σχεδόν τα χωριά της Νάξου την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς με κυρίαρχο στοιχείο την παράδοση τα ήθη και τα έθιμα του τόπου.

Κουδουνάτοι, Κορδελάτοι, Φουστανελάδες αλλά και μασκαράδες διασκέδασαν με τσαμπούνες, τουμπάκια και βιολιά και χόρεψαν βλάχα, συρτό και μπάλο.

Όπως φαίνεται η δίψα για αποκριάτικη διασκέδαση ήταν έντονη με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν οι περισσότερες αποκριάτικες εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί, προτού την ανακοίνωση Κικίλια περί απαγόρευσης των αποκριάτικων εκδηλώσεων λόγω κορωνοϊού.

Γλέντια στήθηκαν μεταξύ άλλων στην Απείρανθο με τους Κουδουνάτους, στον Κυνήδαρο με τους Φουστανελάδες και στις Τρίποδες με τους Κορδελάτους.

Ντόπιοι και επισκέπτες του νησιού, που είχαν απογοητευτεί από τη ματαίωση των εκδηλώσεων του Διονυσιακού Καρναβαλιού της Νάξου, ξεχύθηκαν στα χωριά την Κυριακή και με σύμμαχο τον καλό καιρό διασκέδασαν με την ψυχή τους.

Στον Κυνήδαρο με Φουστανελάδες

Στον Κυνήδαρο το μεσημέρι της Κυριακής έκαναν την εμφάνιση τους οι Φουστανελάδες οι οποίοι σκόρπισαν κέφι και χρώμα σε ολόκληρο το χωριό. Χόρεψαν στο «Κοκκινάκι» παρασύροντας όλους στο γλέντι και το χορό.

Στις Τρίποδες με Κορδελάτους

Στις Τρίποδες στήθηκε το καθιερωμένο γλέντι της Τυρινής Κυριακής με τους Κορδελάτους. Πολλοί ήταν αυτοί που βρέθηκαν στο όμορφο χωριό της Νάξου, που παρακολούθησαν και συμμετείχαν στο γλέντι. Οι Κορδελάτοι χόρεψαν με τις κοπέλες του χωριού σκορπίζοντας κέφι και …χρώμα.

Φέτος στην εκδήλωση συμμετείχαν και οι Κουδουνάτοι του Φιλωτιού.

Κορδελάτοι Τρίποδες

Gepostet von Μαρία Απειρανθίτη am Sonntag, 1. März 2020

Gepostet von Μαρία Απειρανθίτη am Sonntag, 1. März 2020

Κορδελάτοι Τρίποδες

Κορδελάτοι Τρίποδες

Δείτε ΕΔΩ το γλέντι στην Απείρανθο με Κουδουνάτους

Κορδελάτοι Τρίποδες

Κορδελάτοι Τρίποδες

(Visited 1.836 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*