Τι θα γίνει με τις αποκριάτικες εκδηλώσεις στα χωριά της Νάξου

Newsroom
28/02/2020 13:51
 
 
 

 

Αναστατωμένη είναι η τοπική κοινωνία της Νάξου όπως συμβαίνει άλλωστε σε όλη την επικράτεια, σχετικά με τη ματαίωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων λόγω του κορωνοϊού.

Μετά την κοινή υπουργική απόφαση που εκδόθηκε χθες, ο ένας μετά τον άλλο, οι δήμοι των Κυκλάδων προχώρησαν σε ανακοινώσεις ματαίωσης των καρναβαλιών στα νησιά.

Στη Νάξο ο δήμος ανακοίνωσε τη ματαίωση των εκδηλώσεων Μεθυδότεια, Λαμπαδηφορίες και Καρναβάλι, την Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή αντίστοιχα, χωρίς όμως να διευκρινίζει τι πρόκειται να γίνει με τις αποκριάτικες εκδηλώσεις στα χωριά και τα νησιά του δήμου.

Από την πλευρά τους οι Σύλλογοι της Νάξου και των μικρών νησιών του δήμου, από χθες μετά την ανακοίνωση της ματαίωσης όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων από τον υπουργό Υγείας, δεν έχουν προβεί σε καμία ανακοίνωση.

Τίποτα δεν είναι «σίγουρο»

Από το ρεπορτάζ του naxostimes.gr προκύπτει ότι τίποτα δεν έχει ξεκαθαριστεί, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, για το αν θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις στα χωριά της Νάξου. Οι Σύλλογοι προσπαθούν να μάθουν εάν θα μπορέσουν να κάνουν τις εκδηλώσεις που έχουν ανακοινώσει οι οποίες ωστόσο, δεν μπορούν να έχουν την υποστήριξη του δήμου.

Οι πρόεδροι των Συλλόγων έχουν συνεχή επικοινωνία μεταξύ τους και όπως αναφέρουν μέχρι το βράδυ θα έχουν λάβει την οριστική τους απόφαση, εάν δηλαδή θα πραγματοποιηθούν ή όχι οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματίσει για την Κυριακή και την Καθαρά Δευτέρα.

Να σημειωθεί ότι αποκριάτικες εκδηλώσεις είχαν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν το επόμενο τριήμερο στο Αγερσανί, την Απείρανθο, τις Τρίποδες, το Φιλώτι, την Κόρωνο, τον Κινίδαρο και άλλα χωριά της Νάξου.

(Visited 1.976 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*