Στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έκταση 21 στρεμμάτων για την ανέγερση εκπαιδευτικών-αθλητικών υποδομών

Newsroom
25/02/2020 13:09
 
 
 

 

Στην ιδιοκτησία του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων βρίσκεται από σήμερα οικοπεδική έκταση 21 στρεμμάτων στην περιοχή του Αγίου Θαλλελαίου, προκειμένου να ανεγερθεί νέο σχολικό συγκρότημα.

Η παραχώρηση του οικοπέδου ιδιοκτησίας του ΟΑΕΔ, υπεγράφη από το Ναξιώτη Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

«Η παραχώρηση και αξιοποίηση του ακινήτου για τη δημιουργία εκπαιδευτικού και αθλητικού κέντρου ικανοποίησε πανναξιακό αίτημα του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων από το 2015, λόγω της έλλειψης χώρων που μπορούν να στεγάσουν σύγχρονα σχολικά κτίρια» σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση ο δήμος.

Ένα οικόπεδο …με ιστορία

Το θέμα της παραχώρησης του συγκεκριμένου οικοπέδου ήταν διακαής πόθος του π. Δημάρχου Μανόλη Μαργαρίτη ο οποίος από το 2014 αρκετές φορές συνεργάστηκε με τον (και πάλι τότε) υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, όμως είχε σταθεί αδύνατο να πραγματοποιηθεί η παραχώρηση λόγω γραφειοκρατικών αγκυλώσεων. Αρχικά το συγκεκριμένο οικόπεδο ανήκε στον ΟΕΚ (Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας) που αργότερα καταργήθηκε με διάδοχο φορέα τον ΟΑΕΔ.

Το 2015 το θέμα της παραχώρησης του οικοπέδου μπήκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων όπου εκδόθηκε ομόφωνη απόφαση και πρόταση για παραχώρηση της έκτασης. Λίγο πριν τις εκλογές το θέμα της παραχώρησης είχε έρθει και πάλι στο προσκήνιο, χωρίς όμως αποτέλεσμα λόγω προεκλογικής περιόδου.

Το αίτημα επανέφερε και πάλι η παρούσα δημοτική αρχή του Δημήτρη Λιανού και συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο στις 30 Οκτωβρίου 2019.

Η απόφαση ήταν και πάλι ομόφωνη:

“Το δημοτικό συμβούλιο αιτείται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων την δωρεάν παραχώρηση της χρήσης για χρονικό διάστημα 99 ετών ακινήτου ιδιοκτησίας ΟΑΕΔ στην περιοχή Αγίου Θαλλελαίου Μελάνων, το οποίο πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές για την ανέγερση σύγχρονων σχολικών και αθλητικών εγκαταστάσεων που θα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του σημερινού αλλά και του ολοένα αυξανόμενου μαθητικού και αθλητικού δυναμικού του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων”.

Σήμερα, ο Γιάννης Βρούτσης με την υπογραφή του “δώρισε” στην ιδιαίτερη πατρίδα του το εν λόγω οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 21.110, 39 τ.μ., το οποίο είχε αγοραστεί το 2007 από τον Ο.Ε.Κ., έναντι 761.364,00 ευρώ με σκοπό την ανέγερση εργατικών κατοικιών.

Το πρώτο βήμα για την ανέγερση ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού συγκροτήματος

Ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός ευχαρίστησε τον υπουργό εργασίας καθώς και το διοικητή του ΟΑΕΔ που αποδέχτηκαν το αίτημα της Νάξου σημειώνοντας πως έγινε το πρώτο βήμα για την ανέγερση ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού συγκροτήματος.

« Ευχαριστώ θερμά τον συντοπίτη μας Υπουργό Γιάννη Βρούτση για την προσπάθεια που κατέβαλε προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημά μας, τον Διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο, που αποδέχτηκαν ομόφωνα το αίτημά μας», δήλωσε ο Δημήτρης Λιανός, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «η εύρεση χώρου είναι το πρώτο βήμα για την ανέγερση ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού συγκροτήματος, που θα πληροί τις προδιαγραφές των πρότυπων κτιριολογικών προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας, αξιοποιώντας παράλληλα με ορθολογικό τρόπο τη δημόσια ακίνητη περιουσία προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της νέας γενιάς».

(Visited 884 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*