Σεμινάρια κόμικς και κατασκευής χειροποίητων φωτιστικών στη Νάξο

admin
12/08/2015 12:14
  •  
  •  
  •  

Σεμινάρια κόμικς και κατασκευής χειροποίητων φωτιστικών θα πραγματοποιήσει το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. 

Σχετικά με το σεμινάριο κόμικς, σε αυτό διδάσκεται η τέχνη της δημιουργίας και εικονογράφησης Comics και απευθύνεται σε άτομα που αναζητούν νέους τρόπους έκφρασης και επικοινωνίας και σε όσους θα ήθελαν να ασχοληθούν επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά στο χώρο του σκίτσου ή της γελοιογραφίας. 

Στόχος του είναι η εκμάθηση και η δημιουργία comics ως διαδικασία ευχάριστης μάθησης και όχι ως μια δύσκολη ακαδημαϊκή ενασχόληση. Για το λόγο αυτό μπορούν να συμμετέχουν κι όσοι που δεν έχουν γνώσεις σχεδίου. Το εργαστήριο θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 17 Αυγούστου και απευθύνεται σε έφηβους από 11 ετών καθώς  και σε ενήλικες.

Εισαγωγή στο κόμικς – σενάριο – χαρακτήρες – σχεδιασμός – μελάνωμα και παρουσίαση.

Υλικά που θα χρειαστούν οι συμμετέχοντες:

Χαρτιά Α4, μολύβια, γόμα, ξύστρα, χάρακες, λεπτά μαρκαδοράκια μαύρα.

Το σεμινάριο είναι δωρεάν.

Για συμμετοχή επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 6977387578.

Διδάσκουν:

Μπελεγρίνου Θεοδώρα απόφοιτος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου του Φυσικού Τμήματος, της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στα Νέα Μέσα και τις Τεχνολογίες από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.

Καλαμαρά Ρόζα  απόφοιτος του Ανώτατου Γερμανικού Ιδρύματος με Δίπλωμα στις Γραφικές Τέχνες και τη Διαφήμιση, της Σχολής Καλών Τεχνών και με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα την Επικοινωνία της Τέχνης από το Πανεπιστήμιο Complutense της Μαδρίτης.

Και οι δύο εισηγήτριες έχουν πολυετή επαγγελματική και διδακτική προϋπηρεσία στην Ελλάδα και το εξωτερικό πάνω στον τομέα των Καλών Τεχνών.

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΩΝ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ

Η χειροποίητη κατασκευή είναι ένας τρόπος έκφρασης και για αυτούς που θέλουν να εξωτερικεύσουν την ομορφιά της ψυχής τους και τις ανησυχίες τους. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα οικειοποιηθούν τις διάφορες τεχνικές των υλικών και θα οδηγηθούν στη κατασκευή χειροποίητων φωτών με έμφαση στις φυσικές πρώτες ύλες. Έτσι με την εξερεύνηση διαφόρων τεχνικών και τεχνοτροπιών, μέσα από ένα παιχνίδι δημιουργίας και πλασίματος της ύλης και των υλικών να διερευνήσουν το προσωπικό τους γούστο και ενδιαφέρον. Στόχος είναι καλλιεργώντας παράλληλα την τεχνογνωσία και την κατάρτιση γύρω από το σχεδιασμό του αντικειμένου, να οδηγηθούν σε εφαρμογές με την αυθεντική προσωπική τους ματιά και νότα.

Το εργαστήρι θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 17 Αυγούστου και απευθύνεται σε έφηβους από 14 ετών και σε ενήλικες.

Υλικά που θα χρειαστούν οι συμμετέχοντες:

Χρώματα (ακρυλικά ή τέμπερες), πινέλα λεπτά-φαρδιά, πένσες, ψαλίδι, ατλακόλ, ένα μικρό μπολ ή δοχείο, σύρμα, 5-6 καραμελόχαρτα ή χαρτιά σιλικόνης 50x70cm.

Το εργαστήρι είναι δωρεάν.

Για συμμετοχή επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 6977387578.

Διδάσκουν: Μπελεγρίνου Θεοδώρα και Καλαμαρά Ρόζα 

 

(Visited 26 times, 1 visits today)