“Τι κρύβετε πίσω από τις επιλογές σας κ. δήμαρχε; Εκβιάζετε ή εκβιάζεστε;”

admin
12/08/2015 11:45
  •  
  •  
  •  

Μετά τους Πολίτες για τα νησιά μας, και η παράταξη του Νίκου Μαϊτού εξαπολύει δριμεία επίθεση στη δημοτική αρχή με αφορμή την τοποθέτηση προϊσταμένων στις υπηρεσίες του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Η “Νησιωτική Πολιτεία” σημειώνει ότι η δημοτική πλειοψηφία “Αποφασίζει και διατάσσει” παρακάμπτοντας τη νομοθεσία αφού δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις του υπηρεσιακού συμβουλίου για την τοποθέτηση προϊσταμένων στις δημοτικές υπηρεσίες, τοποθετώντας “συγκεκριμένους υπαλλήλους δικής τους επιλογής”. Το θέμα το έθεσε ο κ. Μαϊτός και στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, χωρίς όπως σημειώνει, να πάρει πειστικές απαντήσεις. Μάλιστα η δημοτική παράταξη προειδοποιεί ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα, ποινικά και διοικητικά, προκειμένου να αποκατασταθούν οι δημοκρατικές λειτουργίες στο δήμο.

Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής: Η ακραία λογική καταστρατήγησης των δημοκρατικών λειτουργιών του κράτους, της ανεξαρτησίας και της αδέσμευτης λειτουργίας των οργάνων της πολιτείας, έχει φαίνεται εθιστικές παρενέργειες στο DNA της δημοτικής πλειοψηφίας, της λογικής αλλά και της ιδεολογικής της συγκρότησης.

Έτσι, μετά το «ΑΠΟΦΑΖΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ» για τη λειτουργία της δημοτικής κοινότητας της Χώρας την προηγούμενη περίοδο με τις γνωστές καταστροφικές συνέπειες στη δράση της, τώρα ήρθε η σειρά των υπαλλήλων του Δήμου.

Τα δημοκρατικώς συγκροτούμενα υπηρεσιακά συμβούλια, τα οποία αποφασίζουν με αντικειμενικά κριτήρια για την τοποθέτηση προϊσταμένων στη διοίκηση του κάθε Δήμου στην Ελλάδα, δεν έχουν καμία τύχη στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, στον οποίο αυτός που «ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ», χωρίς καμία αρμοδιότητα αλλά και ευθύνη, είναι ο Δήμαρχος και η παρέα του.

Καταστρατηγούνται ευθέως η έννοια της αντικειμενικότητας, της αυτοτέλειας της λειτουργίας των οργάνων της δημοκρατικά λειτουργούσας διοίκησης, των δικαιωμάτων των υπαλλήλων, της εύρυθμης λειτουργίας και της αμεροληψίας των υπηρεσιακών δομών του δήμου, ενώ θέτει σε άμεσο κίνδυνο την παραγωγή διοικητικών πράξεων του, αφού αυτές πλέον υπογράφονται από τους «εκλεκτούς» προϊσταμένους του κ. Δημάρχου και όχι από τους αντικειμενικά επιλεγέντες από το υπηρεσιακό συμβούλιο υπαλλήλους.

Γεννούνται τεράστια ερωτήματα για τη δημοτική αρχή και για το γιατί δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις του υπηρεσιακού συμβουλίου για την τοποθέτηση προϊσταμένων στις δημοτικές υπηρεσίες, επικαλούμενη διάφορες αστείες νομικά και ηθικά δικαιολογίες. Ερωτήματα που δεν πήραν καμία απάντηση και χθες στο δημοτικό συμβούλια και παρά τις επίμονες ερωτήσεις του επικεφαλή μας Νίκου Μαϊτού, ο οποίος τους ζήτησε το νομικό υπόβαθρο στο οποίο εδράζεται η άρνησης τους να εφαρμόσουν, ως έχουν υποχρέωση, τις σχετικές αποφάσεις του υπηρεσιακού συμβουλίου.

Γεννούνται ακόμα μεγαλύτερα ερωτήματα γιατί επιμένουν να διατηρούν σε θέση αιχμής συγκεκριμένους υπαλλήλους δικής τους επιλογής !!!!!!!! σε πλήρη αντίθεση με τις αποφάσεις του δημοκρατικά συγκροτούμενου οργάνου της πολιτείας.

Τι κρύβεται πίσω από αυτές της επιλογές κ. Δήμαρχε ;   Ποιους καλύπτετε και ποιοι σας καλύπτουν. Εκβιάζετε ή εκβιάζεστε και γιατί ;

Η παράταξη μας έχει την υποχρέωση να παλέψει για την αποκατάσταση των δημοκρατικών λειτουργιών στη κοινωνία και στο Δήμο μας, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που διαθέτει (ποινικά και διοικητικά).

Και αυτό θα πράξει.

 

(Visited 11 times, 1 visits today)