Αιχμηρή ανακοίνωση “Πολιτών” για το Μανόλη Μαργαρίτη

admin
11/08/2015 17:47
 
 
 

Για απαράδεκτη και πολιτικά ανήθικη συμπεριφορά καταγγέλλει το δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλη Μαργαρίτη η δημοτική παράταξη “Πολίτες για τα νησιά μας” με αφορμή το έγγραφο του συλλόγου εργαζομένων στο δήμο για τη μη εφαρμογή των γνωμοδοτήσεων του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Προσωπικού ΟΤΑ Ν. Κυκλάδων, για τον ορισμό διευθυντών και προϊσταμένων στις υπηρεσίες του δήμου.

Οι “Πολίτες” καλούν τον κ. Μαργαρίτη “να αιτιολογήσει δημόσια και άμεσα την προσπάθεια του να υπονομεύσει τη νομιμότητα μη τηρώντας τις δεσμευτικές για αυτόν αποφάσεις συλλογικών οργάνων, όπως αυτές του Υπηρεσιακού Συμβουλίου“.

Αναλυτικότερα  η ανακοίνωση της παράταξης του Βασίλη Βρούτση, αναφέρει τα εξής:

Όπως είναι γνωστό και με αφορμή σχετικό έγγραφο του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ο Δήμαρχος και η δημοτική πλειοψηφία αρνούνται να εφαρμόσουν τις γνωμοδοτήσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Προσωπικού ΟΤΑ Ν. Κυκλάδων για τον ορισμό Διευθυντών και Προϊσταμένων στις Υπηρεσίες του Δήμου. Ενώ δηλαδή το Υπηρεσιακό Συμβούλιο έχει κρίνει με αντικειμενικά κριτήρια ποιοι από τους υπαλλήλους του Δήμου πρέπει, σύμφωνα με τα προσόντα τους, να αναλάβουν καθήκοντα Προϊσταμένων και Διευθυντών, ο Δήμαρχος εξακολουθεί, παρακάμπτοντας σκανδαλωδώς τις κρίσεις του αρμοδίου οργάνου, να διατηρεί στα ανωτέρω καθήκοντα τους υπαλλήλους που είχε ο ίδιος ορίσει.

Προκλητικό δε είναι το γεγονός ότι ο Δήμαρχος κάλεσε σε απολογία, υπάλληλο του Δήμου μας, η οποία ήταν επιφορτισμένη από τον ίδιο με την αρμοδιότητα να συλλέξει τις υποψηφιότητες και τα προσόντα των υποψηφίων ώστε αυτά να αποσταλούν στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο για να σχηματίσει την κρίση του. Η αιτία αυτής της κλήσης σε απολογία αποτελεί το γεγονός ότι οι αντικειμενικές κρίσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου δεν συμπίπτουν με τις προσωπικές επιλογές του Δημάρχου, ενώ ως σκοπό έχει προφανώς να αποθαρρύνει και κάθε άλλο υπάλληλο από το να εργάζεται με αμεροληψία και με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του Δήμου, και να υποκύπτει στις εντολές που υποκρύπτουν μικροπολιτικό όφελος για ενέργειες που απέχουν από τη νομιμότητα.

Πλέον είναι πέρα για πέρα φανερό ότι ο Δήμαρχος και η δημοτική πλειοψηφία, δεν δείχνουν τη διάθεση να κρατήσουν έστω τα προσχήματα, αφού αρνούνται πεισματικά να σεβαστούν το Νόμο, κρατώντας παράλληλα στην ομηρία της εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων τους υπαλλήλους του Δήμου και το λαό της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων.

Καταγγέλλουμε την ανωτέρω απαράδεκτη και πολιτικά ανήθικη συμπεριφορά και καλούμε, το Δήμαρχο αν έχει έστω την παραμικρή πολιτική ευθιξία, να αιτιολογήσει δημόσια και άμεσα την προσπάθειά του να υπονομεύσει τη νομιμότητα μη τηρώντας τις δεσμευτικές για αυτόν αποφάσεις συλλογικών οργάνων, όπως αυτές του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

 

(Visited 18 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*