Ένα χρόνο με τον Απεραθίτικο Σύλλογο Νάξου

Newsroom
17/02/2020 00:35
 
 
 

 

Ο Απεραθίτικος Σύλλογος Νάξου για ακόμα μια φορά, τον τελευταιο χρόνο, απέδειξε ότι είναι ένας δυναμικός και δραστήριος Σύλλογος του νησιού που διοργάνωσε και έφερε με επιτυχία σε πέρας εκδηλώσεις και δράσεις πολιτιστικές, κοινωνικές και ψυχαγωγικές που παρακολούθησαν και συμμετείχαν πλήθος κόσμου.

Ο Σύλλογος, παρά τις αντίξοες συνθήκες και τις καταστάσεις που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, εξακολουθεί και παραμένει ενεργός.

Μια μικρή αναδρομή λοιπόν στις εκδηλώσεις και τις δράσεις που πραγματοποίησε τον τελευταίο χρόνο, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν από την ποιότητα και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Απειράνθου Νάξου.

Οι εκδηλώσεις ενός χρόνου όπως τις περιγράφει το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου

1. Σε συνεργασία με τον Συνεταιρισμό Γυναικών Απεράθου πραγματοποιήσαμε τον Δεκέμβρη του 2018 έκθεση υφαντών στο Πολιτιστικό Κέντρο «Καμίνι» στο Γαλάτσι.
2. Στην αίθουσα του συλλόγου μας τα Χριστούγεννα του 2018 προβλήθηκαν βραβευμένες ταινίες από το φεστιβάλ Χανίων με την βοήθεια του Μάριου Ιωαννίδη και κεράσαμε τα μέλη του συλλόγου μας ρακόμελη και κουκουλομαεργιά.
3. Για το 2019 εκδώσαμε το ημερολόγιο, το οποίο ήταν αφιερωμένο στον «Νικολό και την Μαργιετώ» του Νίκου Σφυρόερα και χαρακτηρίστηκε από τον δημοσιογράφο Νικόδημο Λιανό, ως μία από τις πιο όμορφες στιγμές που μας χάρισε ο προηγούμενος χρόνος.
4. Κόψαμε την βασιλόπιτα, βραβεύσαμε τους νέους φοιτητές με καταγωγή από το χωριό μας και παρουσιάσαμε το ημερολόγιο του 2019 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Γαλατσίου.
5. Για τους μικρούς φίλους του συλλόγου μας τον Φλεβάρη του 2019 κάναμε το καθιερωμένο αποκριάτικο πάρτι.

6. Πραγματοποιήσαμε τον Μάη του 2019 εκδρομή στην Αγία Θεοδώρα στη Βάστα Αρκαδίας, η οποία είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή.
7. Παρουσιάσαμε τον Αύγουστο του 2019 στο χωριό το βιβλίο “Περί αυτοφυών και άλλων ευόσμων” της Τασίας Δεουδέ και περιπλανηθήκαμε στην ομορφιά των λουλουδιών της Απειράνθου.

Κι ακόμα…

8. Τον Αύγουστο του 2019 στ’ Απεράθου, με την βοήθεια του Μάριου Ιωαννίδη, προβάλαμε βραβευμένες ταινίες καρτούν από το φεστιβάλ Χανίων, παράλληλα με το εργαστήρι σχεδιασμού και δημιουργίας κινουμένων σχεδίων.
9. Κάναμε την καθιερωμένη αιμοδοσία τον Αύγουστο στο χωριό, η οποία ήταν αφιερωμένη στην μνήμη του Βασίλη Ελευθερίου. Η τράπεζα αίματος του συλλόγου κάλυψε την ανάγκη για αίμα σε παραπάνω από 20 συγχωριανούς μας μέσα στο 2019. Και σας παροτρύνουμε να γίνετε εθελοντές αιμοδότες, κι εσείς και τα παιδιά σας.
10. Σε συνεργασία με τον Συνεταιρισμό Γυναικών Απεράθου πραγματοποιήσαμε τον Δεκέμβρη του 2019 έκθεση υφαντών στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Γαλατσίου.
11. Τον Δεκέμβρη του 2019 κάναμε χριστουγεννιάτικο bazaar στην αίθουσα του συλλόγου, όπου έλαβαν μέρος γυναίκες-μέλη του συλλόγου μας.
12. Τα Χριστούγεννα του 2019 στην αίθουσα του συλλόγου φτιάξαμε με τους μικρούς μας φίλους τα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια με μπισκοτάκια με τη βοήθεια της Μαριέττας Γαλάνη.


13. Την παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2020 κεράσαμε τους Γαλατσιώτες το παραδοσιακό φαγητό του χωριού μας, τα κουκουλομαεργιά.

Επίσης,

14. Εκδώσαμε το ημερολόγιο του 2020, το οποίο είναι αφιερωμένο στους νέους καλλιτέχνες του χωριού μας και σας καλούμε να πάρετε, καθώς αποτελεί το μοναδικό έσοδο του συλλόγου.


15. Κόψαμε την βασιλόπιτα, βραβεύσαμε τους νέους φοιτητές με καταγωγή από το χωριό μας και παρουσιάσαμε το ημερολόγιο του 2020 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Γαλατσίου.
16. Την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020 ο Απεραθίτικος Σύλλογος πάει θέατρο παρέα με τα μέλη του, στην παράσταση του Απεραθίτη σκηνοθέτη Γιώργου Νανούρη «Αίας».
17. Κάθε Δευτέρα 7μ.μ. – 9 μ.μ. γίνονται μαθήματα παραδοσιακού χορού στην αίθουσα του συλλόγου μας, με δασκάλα χορού την Μαρία Ξεφτέρη.

Να σημειωθεί ότι ο Απεραθίτικος Σύλλογος Νάξου έχει προγραμματίσει και άλλες εκδηλώσεις για την επόμενη περίοδο, στις οποίες καλεί όλους να συμμετέχουν.

Σας καλούμε να έρθετε κοντά στον σύλλογο. Ας μην ξεχνάμε, ότι μας ενώνει η αγάπη για τ’ Απεράθου και κύριος στόχος μας είναι η πρόοδος, η ευημερία, αλλά και η προβολή του χωριού μας. Τα προβλήματα όλων μας πολλά, όμως η ενασχόληση με όλα τα παραπάνω μας κάνει ευτυχισμένους και ικανούς να υπερβούμε τα εμπόδια. Το ξεκίνημα του νέου χρόνου αποτελεί την αφετηρία μιας νέας προσπάθειας και συνοδεύεται από έναν αέρα αισιοδοξίας. Ελάτε κοντά στον σύλλογό μας, για να τον κρατήσουμε όλοι μαζί ζωντανό” σημειώνει το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου.

(Visited 525 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*