Εκδηλώσεις 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» στη Νάξο

admin
07/08/2015 12:13
  •  
  •  
  •  

Στο πάρκο δίπλα από το Δημαρχείο θα πραγματοποιηθούν φέτος στις 11 Αυγούστου οι εκδηλώσεις του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» στη Νάξο.

Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η Φωτεινή Παγούνη (μέλος του Κ.Σ. της ΚΝΕ), ενώ το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει επίσης έκθεση φωτογραφίας, παρουσίαση εργασίας για τη ζωή και το έργο του Κώστα Βάρναλη, συζήτηση με θέμα «Ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί, ΝΑΤΟ – ΕΕ» με ομιλητή τον Βασίλη Φάρκωνα και μουσικό πρόγραμμα από το εργαστήρι μουσικής του Άγγελου Μιχελή. Στον χώρο θα λειτουργεί και βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής.

Έχοντας ως κεντρικό σύνθημα τις φράσεις του Ναζίμ Χικμέτ ««Την ορμή μας την έχουμε απ’ τους αιώνες…. Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές», η ΚΝΕ Ο.Β. Νάξου εξέδωσε ανακοίνωση για το 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή», το οποίο χαρακτήρισε ως «μεγάλη συνάντηση της νιότης, της ελπίδας, του αγώνα, όπου κάθε χρόνο ενώνονται τα όνειρα, οι ανάγκες και οι διεκδικήσεις της νεολαίας, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες με την πρωτοπόρα πολιτική πρόταση του ΚΚΕ και τις θέσεις της ΚΝΕ.

Σύμφωνα με την ΚΝΕ Ο.Β. Νάξου, το Φεστιβάλ «είναι μια νεανική γιορτή που χτίζεται με τα πιο γερά υλικά: Τη συλλογικότητα, το μεράκι, τη φαντασία και την εθελοντική σχεδιασμένη δουλειά χιλιάδων ανθρώπων, χωρίς “σπόνσορες” και χορηγούς».

Στη συνέχεια, η ανακοίνωση της ΚΝΕ Ο.Β. Νάξου αναφέρει τα εξής:

Δεν τους χαρίζουμε τη ζωή και το μέλλον μας! Δεν τα αφήνουμε στα χέρια των εκμεταλλευτών, της ΕΕ και των κυβερνήσεων που τους υπηρετούν. Παλεύουμε ενάντια στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που επιτίθεται στις ανάγκες και τα δικαιώματά μας. Που γεννάει κρίσεις, ανεργία, πολέμους και οδηγεί το λαό στη χρεοκοπία για να ζουν στα πλούτη οι λίγοι.

Χτες, σήμερα και αύριο δύο κόσμοι βρίσκονταν και βρίσκονται σε διαρκή σύγκρουση. Από τη μία ο κόσμος των εκμεταλλευτών. Των λίγων που ζουν κλέβοντας τον πλούτο που παράγουν οι πολλοί. Δικιά τους ένωση είναι η ΕΕ. Τους εκμεταλλευτές υπηρετούν και οι κυβερνήσεις. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εκμεταλλεύτηκε τον πόθο του λαού και της νεολαίας να απαλλαγούν από τα μνημόνια και τώρα μας φορτώνει νέο μνημόνιο με βάρβαρα μέτρα για να στηρίξει τα κέρδη των λίγων.

Από την άλλη είναι ο κόσμος των εκμεταλλευομένων, των πολλών. Ο δικός μας κόσμος, των ανέργων, των εργαζομένων που δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί, των σπουδαστών και των μαθητών που πληρώνουν πανάκριβα για τη μόρφωσή τους και ζουν στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα για το μέλλον τους. Τίποτα δεν μας ενώνει με τον κόσμο των εκμεταλλευτών. Τα δικά τους πλούτη είναι η φτώχεια μας. Τα δικαιώματά μας, οι ζωές μας γι’ αυτούς είναι κόστος. Γι’ αυτό έχουμε βάλει σκοπό να τους ανατρέψουμε.

Δεν συμβιβαζόμαστε! Έχουμε τεράστια δύναμη. Τον οργανωμένο αγώνα, την αντίσταση, τη διεκδίκηση σύγχρονων δικαιωμάτων στη μόρφωση, στη δουλειά, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, συνολικά στη ζωή. Την ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας ρήξης και ανατροπής με τα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, τις ενώσεις τους, για να πάρει ο λαός την εξουσία.

Σε αυτόν τον αγώνα το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δίνουν όλες τους τις δυνάμεις.

Έλα μαζί μας! Μαζί είμαστε πιο δυνατοί!

Αντλούμε γνώση, πείσμα, αισιοδοξία και δύναμη για τον αγώνα μας σήμερα και αύριο, από τους αγώνες των επαναστατών ηρώων του λαού μας, στους οποίους είναι αφιερωμένες οι εκδηλώσεις του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή. Για να κάνουμε στάχτη το γερασμένο κόσμο της εκμετάλλευσης και της ανεργίας.

Συνεχίζουμε! Με την ορμή της ασυγκράτητης πορείας της Ιστορίας προς τα μπρος, των αμέτρητων θυσιών στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή.

Με την ορμή της αλήθειας, γιατί αλήθεια για την κοινωνική πρόοδο σημαίνει αγώνας για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της νεολαίας. Για τη νέα κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

 

 

(Visited 14 times, 1 visits today)