«Απογειώνεται» το αεροδρόμιο της Νάξου – Σε ΦΕΚ η κήρυξη των απαλλοτριώσεων για την επέκταση και διαμόρφωσή του

αεροδρόμια Νάξου
Newsroom
10/01/2020 17:22
 
 
 

 

Θετικά νέα φέρνει το 2020 για το αεροδρόμιο της Νάξου, καθώς η πολυπόθητη αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του παίρνει πλέον «σάρκα και οστά».

Κι αυτό διότι δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ (αρ. φύλλου 821/31-12-2019) η κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων που απαιτούνται για το έργο «Επέκταση του διαδρόμου προσγειώσεων – απογειώσεων του αεροδρομίου Νάξου προς νότο, την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων και τη διαμόρφωση χώρων για την υποστήριξη λειτουργίας του αερολιμένα στην ευρύτερη περιοχή» στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, συνολικού εμβαδού 84.464,70 τ.μ.

Η απαλλοτρίωση κηρύσσεται υπέρ του Δημοσίου και με δαπάνες αυτού, ενώ η προκαλούμενη δαπάνη (ποσού 400.000 €) θα προέλθει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Με την ολοκλήρωση των απαιτούμενων απαλλοτριώσεων, το αεροδρόμιο της Νάξου θα καταστεί η σημαντικότερη πύλη εισόδου στο νησί, προσφέροντας ποιοτικότερες υπηρεσίες και δίνοντας περαιτέρω ώθηση στην τουριστική της ανάπτυξη, ενώ ίσως αποτελέσει και το έναυσμα ώστε να έρθει ξανά στο προσκήνιο και το θέμα του λιμανιού.

Τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή «για την αρωγή του στην αναβάθμιση του αεροδρομίου Νάξου» εξέφρασε ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στην σελίδα του στο Facebook.

Δείτε το ΦΕΚ ΕΔΩ

(Visited 1.953 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*