Νατάσα Μπομπολάκη: «Τα ζώα ήρθαν στον κόσμο για να ζήσουν με αξιοπρέπεια, όπως και οι άνθρωποι» (video)

Άκης Αξαόπουλος
17/12/2019 01:08
 
 
 

 

Υπέρ της ενημέρωσης και της παιδείας και εναντίον της καταστολής και των διώξεων τάχθηκε η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής & Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας Νατάσα Μπομπολάκη, η οποία μίλησε στην ημερίδα με θέμα «Προστασία, ευζωία και κακοποίηση των ζώων συντροφιάς, ιπποειδών και παραγωγικών. Νομοθετικό πλαίσιο και προοπτικές» που πραγματοποιήθηκε στο Φιλώτι και το Δημοτικό Θέατρο «Ιάκωβος Καμπανέλλης» το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Η κα Μπομπολάκη έκανε αναφορά στον «δύσκολο και ψυχοφθόρο» εθελοντισμό των φιλόζωων πολιτών, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με την παγιωμένη, αλλά λανθασμένη αντίληψη της απόλυτης ανθρώπινης κυριαρχίας πάνω στα ανυπεράσπιστα ζώα, ενώ κατέστησε απόλυτα σαφές ότι «οι άσχημες συμπεριφορές απέναντι στα ζώα δεν είναι ατομική υπόθεση προσωπικού γούστου, αλλά μια δημόσια υπόθεση».

Προτρέποντας τους παριστάμενους να κάνουν οδηγό στη ζωή τους και στις πράξεις τους την ενσυναίσθηση, η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής & Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας τους κάλεσε, επίσης, να τηρούν ευλαβικά τους κανόνες ευζωίας των ζώων, τα οποία – όπως είπε – «δεν ήρθαν στον ίδιο κόσμο με εμάς για να τα σκοτώνουμε ή να τα χρησιμοποιούμε, αλλά ήρθαν για να ζήσουν με αξιοπρέπεια» όπως ακριβώς και οι άνθρωποι.

Ποιοι είναι, όμως, αυτοί οι κανόνες ευζωίας; Σύμφωνα με την κα Μπομπολάκη, ένα ζώο ζει σε καλό επίπεδο ευζωίας όταν είναι υγιές, διαβιεί σε καλό περιβάλλον, σιτίζεται ορθά, είναι ασφαλές, ικανό να εκφράσει την έμφυτη-εγγενή συμπεριφορά του και δεν υποφέρει από δυσάρεστες καταστάσεις (όπως πόνο, φόβο ή αγωνία). Επίσης, απαρίθμησε το σύνολο των κανόνων που πρέπει να εφαρμόζουμε για την προστασία, την καλή μεταχείριση και γενικά την μέριμνα για σεβασμό της ύπαρξης των ζώων, ενώ κατέληξε με την επισήμανση ότι «η σίτιση και η παροχή νερού στα αδέσποτα επιτρέπεται από τον νόμο και επιβάλλεται από την ανθρωπιά μας».

(Visited 1.820 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*