Πώς ο διορισμός της Αν. Διοικήτριας στο νοσοκομείο Νάξου συνδέεται με την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου;

Newsroom
04/12/2019 02:37
 
 
 

 

Αλήθεια πώς γίνεται να συνδέεται η νέα διοίκηση του νοσοκομείου Νάξου με τη δημοτική αρχή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και με την «πλειοψηφία» του δημοτικού συμβουλίου; Κι όμως συνδέεται και μάλιστα με αρκετό παρασκήνιο…

Όπως είναι γνωστό νέα αναπληρωτής διοικήτρια στο νοσοκομείο του νησιού διορίστηκε η Καλλίτσα Φραγκίσκου, μηχανικός, αδελφή της συζύγου του δημάρχου Δημήτρη Λιανού και υποψήφια (που δεν εκλέχτηκε) στο ψηφοδέλτιό του, «Ενωμένοι Μπορούμε», στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Για τη θέση του αναπληρωτή διοικητή στο νοσοκομείο Νάξου υπήρχαν κι άλλες αιτήσεις, μεταξύ των οποίων και του π. Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλη Μαργαρίτη.

Λίστα υποστήριξης χωρίς το Δημήτρη Λιανό

Ο κ. Μαργαρίτης επιθυμούσε τη συγκεκριμένη θέση και δεν το έκρυψε. Υπέρ του, με τις υπογραφές τους είχαν ταχθεί οι βουλευτές Κυκλάδων της Ν.Δ. Κατερίνα Μονογυιού και Φίλιππος Φόρτωμας, όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, η ΔΗΜ. Τ.Ο. της Ν.Δ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, νυν και πρώην πρόεδροι κοινοτήτων (της ίδιας δημοτικής παράταξης εκτός τον πρόεδρο Φιλωτίου Βασίλη Κρασά), κ.α.

Από την παραπάνω λίστα των υπογραφών έλειπε αυτή του νέου δημάρχου Δημήτρη Λιανού και του Ναξιώτη Υπουργού Εργασίας και βουλευτή Κυκλάδων Γιάννη Βρούτση οι οποίοι προφανώς δεν ήθελαν το Μανόλη Μαργαρίτη (ή οποιονδήποτε άλλο) στη συγκεκριμένη θέση αλλά την Καλλίτσα Φραγκίσκου, όπως κι έγινε.

Αποτέλεσμα αυτών η ανεξαρτητοποίηση της δημοτικής συμβούλου Βούλας Μαργαρίτη (κόρης του π. Δημάρχου) και η παραίτηση της από την προεδρία της Κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου καθώς και από όλες τις επιτροπές, με μια άκρως αιχμηρή επιστολή προς τον κ. Λιανό.

Τι ακριβώς έγινε;

Ο Μανόλης Μαργαρίτης ήταν αυτός που ουσιαστικά έδωσε το «δαχτυλίδι» στο Δημήτρη Λιανό «παρά τη συνεχή αναρμόζουσα συμπεριφορά του απέναντί του», ένα «έτοιμο και δεμένο ψηφοδέλτιο» αλλά και την κόρη του (τη Βούλα Μαργαρίτη) ως υποψήφια, αποδεικνύοντας έμπρακτα την καθολική στήριξή του ώστε να εκλεγεί δήμαρχος.

Οι εκλογές τέλειωσαν… Οι θέσεις μοιράστηκαν… Ο Μανόλης Μαργαρίτης επέλεξε να αφήσει το δήμο και στην πορεία αποφάσισε να καταθέσει αίτηση προκειμένου να διοριστεί αναπληρωτής διοικητής στο νοσοκομείο Νάξου…

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του naxostimes.gr, αρχικά για τη θέση του αναπληρωτή διοικητή προορίζονταν ο κ. Ήμελλος (υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Λιανού που δεν εκλέχτηκε). Αυτό τουλάχιστον είπε στο Μανόλη Μαργαρίτη ο Δημήτρης Λιανός όταν ο π. Δήμαρχος του ζήτησε να δηλώσει την υποστήριξη του για να διοριστεί στη συγκεκριμένη θέση. Αργότερα ο κ. Ήμελλος πήρε τη θέση του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου… Η δήλωση στήριξης όμως από το Δημήτρη Λιανό και πάλι δεν ήρθε…

Φυσικά αυτός ήταν και ο λόγος της ανεξαρτητοποίησης της Βούλας Μαργαρίτη και μάλιστα συνοδευόμενης με σκληρά λόγια:

Απευθυνόμενη στο Δημήτρη Λιανό, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Και αναρωτιέμαι: όταν δεν αναγνωρίζετε προσφορές και ανθρώπους που συνεργαστήκατε στο παρελθόν και τους προδίδετε, θα αναγνωρίσετε όλους εμάς στο μέλλον;»
«Με λύπη μου διαπιστώνω ότι  με τον τρόπο, την υπεροψία και τον απολυταρχισμό  σας  ήδη απομακρύνετε  τους συνεργάτες σας»…
«…δεν μπορώ να ακολουθώ έναν αρχηγό που δεν πιστεύω και δεν εμπιστεύομαι».

Άρα λοιπόν, ο διορισμός της διοικήτριας στο νοσοκομείο της Νάξου σαφώς και επηρεάζει την πλειοψηφία της δημοτικής αρχής του Δημήτρη Λιανού που μετράει πλην ένα αφού πλέον διαθέτει μόνο 12 από τους 27 δημοτικούς συμβούλους του δημοτικού συμβουλίου.

Περί «αξιοκρατίας»

Η Καλλίτσα Φραγκίσκου μπορεί να γίνει η καλύτερη διοικήτρια στο νοσοκομείο Νάξου… Να προσφέρει όσο κανένας άλλος μέχρι σήμερα…

Αυτό όμως δεν αναιρεί ούτε συμπεριφορές, ούτε πολιτικά παιχνίδια, ούτε αποδεικνύει την «αξιοκρατική τοποθέτηση διοικητών» στα νοσοκομεία όπως και ο ίδιος ο πρωθυπουργός διατυμπάνιζε.

Και θα αναρωτηθεί κανείς. Εάν δηλαδή διορίζονταν ο Μανόλης Μαργαρίτης θα ήταν «αξιοκρατικός» ο διορισμός; Δεν έγινε όμως…

Τα παραδείγματα περί «αξιοκρατίας» και «αξιολόγησης των βιογραφικών» στο διορισμό διοικητών πολλά… συν ένα: αυτό της Νάξου!

Παραθέτουμε και ένα σχετικό σχόλιο που γράφτηκε από αναγνώστρια μας:

(Visited 2.440 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*