VIDEO: «Ναυαγεί» (;) η συναίνεση για τα θέματα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου

δημοτικού συμβουλίου
Άκης Αξαόπουλος
21/11/2019 13:14
 
 
 

 

Θέματα συναίνεσης και… εμπιστοσύνης προέκυψαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, με αφορμή την ευρύτερη λειτουργία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

Ειδικότερα, στην πρόσφατη συνεδρίαση του οργάνου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος “Καθορισμός εξόδων παράστεσης Προέδρου – Αντιπροέδρου Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου έτους 2019”  ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Λεονάρδος Χατζηανδρέου ανακοίνωσε ότι η παράταξη του δεν θα ψηφίζει κανένα θέμα που αφορά στο Λιμενικό Ταμείο, καθώς δεν υπάρχει κανένας εκπρόσωπός της στη διοίκηση του.

«Το Λιμενικό Ταμείο επιτελεί ένα σοβαρό έργο για τον Δήμο της Νάξου. Είναι το πιο σοβαρό – κατά την άποψη μου – νομικό πρόσωπο που έχουμε και τα έργα που έχει μπροστά του και οι δραστηριότητες στην επόμενη περίοδο είναι πολύ σημαντικά. Άρα, λοιπόν, χρειάζεστε – και πρέπει να χρειάζεστε – και τη δική μας θέση στην διαμόρφωση αυτής της λιμενικής πολιτικής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηανδρέου.

Ξεκαθάρισε δε, ότι η απόφαση της παράταξής του δεν οφείλεται σε «αρνητική και στείρα διάθεση», ενώ ταυτόχρονα κάλεσε την δημοτική αρχή, στην επόμενη συνεδρίαση, να τροποποιήσει τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου.

Προσφυγή στον εισαγγελέα

Ένα ακόμη θέμα προέκυψε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας κ. Θανάσης Μπερτσιάς έκανε γνωστό ότι απορρίφθηκε το γραπτό αίτημα του για λήψη πρακτικών από συγκεκριμένες συνεδριάσεις του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου.
Σύμφωνα με τον κ. Μπερτσιά, η αιτιολογία του νομικού συμβούλου του Δήμου ήταν ότι ο δημοτικός σύμβουλος δεν έχει… έννομο συμφέρον που να αιτιολογεί την απόκτησή τους! «Βρίσκομαι στην άχαρη θέση και θα αναγκαστώ να πάρω εισαγγελική παραγγελία για να αποκτήσω τα πρακτικά» δήλωσε, με τον κ. Χατζηανδρέου να συμπληρώνει ότι ο νομικός σύμβουλος έχει υποπέσει σε «νομικό ατόπημα».

Οι απαντήσεις του Δημάρχου

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτρης Λιανός δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις σχετικά με την γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου και αρκέστηκε να επαναλάβει ότι η δημοτική αρχή παραμένει συνεργάσιμη.

«Κάνουμε ό,τι λέει η νομοθεσία […]

Το έχουμε αποδείξει ότι οι πόρτες μας είναι ανοιχτές και δεν έχουμε πει στους υπαλλήλους να αποκρύπτουν τις αλήθειες, αλλά είναι και ο τρόπος» ανέφερε μεταξύ άλλων, ο κ. Λιανός, αφήνοντας εμμέσως αιχμές για ενδεχόμενη κακή συμπεριφορά δημοτικών συμβούλων απέναντι στους υπαλλήλους του δήμου.

Να σημειωθεί ότι τελικά το θέμα δεν «πέρασε» από το δημοτικό συμβούλιο αφού σύσσωμη η μειοψηφία το καταψήφισε.

(Visited 365 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*