Συνάντηση της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Ομοσπονδίας με την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου

skylos gata
Άκης Αξαόπουλος
03/11/2019 13:57
 
 
 

 

Συνάντηση είχαν εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας με την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Νάξου για θέματα που αφορούν τα ζώα στα νησιά αρμοδιότητας της Εισαγγελίας Νάξου.

Η κα Εισαγγελέας ενημέρωσε τα μέλη της Ομοσπονδίας για τις μέχρι τώρα ενέργειες της, αναφορικά με την εφαρμογή του νόμου 4039/12 περί προστασίας των ζώων, τις οδηγίες που έχει δώσει σε όλα τα αστυνομικά τμήματα για την διενέργεια συνεχών ελέγχων ιδιοκτητών ζώων παραγωγικών, ιπποειδών, συντροφιάς κ.λπ. αλλά και τις συζητήσεις που είχε με τους δημάρχους και φορείς των νησιών της αρμοδιότητάς της. Τους ελέγχους διενεργούν μικτά κλιμάκια από αστυνομικούς, υπαλλήλους των οικείων δήμων, κτηνιάτρους και φιλοζωικά σωματεία.

Διενέργεια ημερίδων
Όπως τόνισε, στις προθέσεις της είναι η διενέργεια τριών ημερίδων εντός του μηνός Δεκεμβρίου τρέχοντος έτους για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών όσον αφορά τη νομοθεσία περί προστασίας των ζώων και τα θέματα που ανακύπτουν στο πλαίσιο της εφαρμογής της, στις οποίες θα κληθούν να συμμετάσχουν κτηνοτρόφοι, αγροτικοί συνεταιρισμοί, οι δημοτικές αρχές, η κτηνιατρική υπηρεσία και τα φιλοζωικά σωματεία.

Οι ημερίδες θα πραγματοποιηθούν με την στήριξη της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας.

“Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε δημόσια την κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου για την τόσο σημαντική της παρέμβαση στις υποθέσεις κακοποίησης ζώων και στην εφαρμογή της νομοθεσίας, παρέμβαση που έγινε με απόλυτη πρωτοβουλία της, χωρίς να το ζητήσουν οι φιλοζωικοί φορείς, όπως συνήθως συμβαίνει και να εκφράσουμε την ευχή παρόμοιες πρωτοβουλίες να αναλάβουν και άλλες Αρχές και φορείς, προς την κατεύθυνση της καταπολέμησης της κακοποίησης των ζώων και της δημιουργίας φιλοζωικής συνείδησης στους Έλληνες Πολίτες” σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία.

(Visited 198 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*