Χατζηδάκης: «Λύση στο θέμα των σμυριδεργατών» – Αντίθετοι οι σμυριδεργάτες

σμυριδορυχεία
Άκης Αξαόπουλος
30/10/2019 17:41
 
 
 

 

 

«Λύση» στο θέμα των σμυριδεργατών Νάξου δίνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης μετά από συνάντησή του σήμερα με τον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας:

«Επιλύθηκε το θέμα των σμυριδεργατών της Νάξου για το έτος 2019 μετά από  συνάντηση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη και του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννη Βρούτση. Με υπουργική απόφαση του Υπουργού κ. Κωστή Χατζηδάκη διευθετήθηκε το ζήτημα της διαλογής – μεταφοράς – ζύγισης και απόθεσης της σμύριδας. Ταυτόχρονα θα καταβληθούν στους σμυριδεργάτες τα προβλεπόμενα εργατικά δικαιώματα».

Αντίθετοι οι σμυριδεργάτες

Οι σμυριδεργάτες της Νάξου συγκεντρώθηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Αντίθετοι, στην παραπάνω «λύση» του σμυριδικού προβλήματος, είναι οι σμυριδεργάτες που ζητούν να ανοίξουν τα σμυριδορυχεία και να γίνεται εξόρυξη. Όπως δήλωσε στο naxostimes.gr ο κ. Μιχάλης Πάσουλας, οι σμυριδεργάτες και το Σωματείο τους θα εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους με παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που συνεδριάζει αυτή την ώρα. Ωστόσο, όπως είπε, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους θα προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα η απόφαση του υπουργού κ. Χατζηδάκη, αναφέρει μεταξύ άλλων:

1. Επιτρέπεται η εργασία διαλογής ήδη εξορυγμένης σμύριδας, η οποία δεν έχει παραληφθεί από το Δημόσιο για λόγους μη κατάλληλης ποιότητας (Α ́ ή Β ́).
2. Επιτρέπεται η εργασία διαλογής ήδη εξορυγμένης σμύριδας, η οποία έχει αποτεθεί εντός της Αποθήκης του Δημοσίου στο Καμπί Απειράνθου, αλλά έχει απορριφθεί για λόγους μη κατάλληλης ποιότητας (Α ́ ή Β ́).
3. Καλούνται όλοι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Σμυριδεργατών Νάξου να προσέλθουν στην
Αποθήκη του Δημοσίου στο Καμπί Απειράνθου και αφού προβούν σε εργασίες διαλογής ή
μεταφοράς και απόθεσης σμύριδας, να παραδώσουν στο Γραφείο Σμυριδωρυχείων Νάξου
την απαιτούμενη για την ασφάλισή τους ποσότητα.

Οι εργασίες διαλογής – μεταφοράς-ζύγισης-απόθεσης σμύριδας, με ευθύνη του Γραφείου
Σμυριδωρυχείων, εκκινούν από την έκδοση του παρόντος, προκειμένου να παραληφθεί η καθορισμένη δια της ανωτέρω υπό στοιχείο (4) ΚΥΑ ποσότητα της σμύριδας του έτους 2019.
Η ημερομηνία ολοκλήρωσης των εργασιών διαλογής είναι η Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019, ενώ η ολοκλήρωση των εργασιών ζύγισης – παραλαβής δεν θα πρέπει να είναι αργότερα από την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019, διότι δεν θα χορηγηθεί παράταση.

(Visited 847 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*