VIDEO: Με πλήθος κόσμου ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στη Νάξο

Newsroom
28/10/2019 17:48
 
 
 

 

Με τη μαθητική παρέλαση στην κεντρική παραλιακή οδό, κορυφώθηκαν τη Δευτέρα το πρωί οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στη Χώρα της Νάξου.

Με τον καλό καιρό σύμμαχο, πλήθος κόσμου βρέθηκαν στην κεντρική παραλιακή οδό, καμάρωσαν και καταχειροκρότησαν τους μαθητές και τις μαθήτριες που παρέλασαν, ενώ φέτος αρκετές ήταν οι αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Στις 10:30 το πρωί τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό με την παρουσία των αρχών, των σημαιοφόρων και παραστατών κάθε σχολείου πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και πολιτών. Τον πανηγυρικό λόγο εκφώνησε ο κ. Ματθαίος Χατζηπέτρος, διευθυντής του Γενικού Λυκείου Νάξου.

Κατάθεση στεφάνων

Αμέσως μετά τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων της πόλης και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους: δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρη Λιανό, έπαρχο Νάξου Γιάννη Μαργαρίτη, πρόεδρο δημοτικής κοινότητας Νάξου Μάκη Μαυρογιάννη, Διοικητή Λόχου Ανεφοδιασμού Ελικοπτέρων, Διοικητή Ναυτικού Παρατηρητηρίου, Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος Νάξου, Λιμενάρχη Νάξου, Διοικητή Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού.

Εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης στεφάνι κατέθεσε εκπρόσωπος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Κυκλάδων.

Κατά τη διάρκεια κατάθεσης στεφάνων, οι σημαιοφόροι των σχολείων δε στάθηκαν έξω από το χώρο του μνημείου των Ηρώων όπως κάθε χρόνο, αλλά παρατάχθηκαν μέσα στο χώρο που βρίσκεται το μνημείο, δεξιά κι αριστερά ενώ για τα σχολεία στεφάνι κατέθεσαν οι διευθυντές των: Λυκείου Νάξου, 1ου Γυμνασίου Νάξου, 2ου Γυμνασίου Νάξου, ΕΕΕΕΚ Νάξου, 1ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου, 2ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου, 3ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου και 4ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου, κάτι που δε συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

Παρόντες επίσης στις εκδηλώσεις μεταξύ άλλων ήταν ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κυκλάδων Χρήστος Μιχαλόπουλος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φώτης Μαυρομάτης, αντιδήμαρχοι, ο επικεφαλής της μειοψηφίας Λεονάρδος Χατζηανδρέου, δημοτικοί σύμβουλοι, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Γκούφας, πρόεδροι νομικών προσώπων και εκπρόσωποι φορέων.

Φέτος για πρώτη φορά λίγο πριν τον εθνικό ύμνο, διαβάστηκαν τα ονόματα των Ναξιωτών πεσόντων στρατιωτών του Ελληνοϊταλικού Πολέμου (1940- 1941).

Παρέλαση

Στη συνέχεια ακολούθησε η παρέλαση μαθητών και μαθητριών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Προσκόπων, Ελληνίδων Οδηγών. Η εξέδρα των επισήμων δε στήθηκε στο κέντρο της παραλίας όπως συνηθίζονταν τα τελευταία χρόνια αλλά αμέσως μετά την πλατεία Μανδηλαρά. Εκφωνητής παρουσίαζε τα τμήματα που παρέλαυναν κάνοντας αναφορά στην ιστορία του κάθε σχολείου. Αυτό που σχολιάστηκε αρνητικά ήταν ότι τα μεγάφωνα ακούγονταν μόνο στο σημείο που βρίσκονταν οι επίσημοι και όχι σε όλη την παραλιακή οδό που είχε κατακλυστεί από κόσμο.

Την παρέλαση συνόδευσε η φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου παιανίζοντας πατριωτικά εμβατήρια.

Μετά το τέλος της παρέλασης, ακολούθησε δεξίωση στο δημαρχιακό μέγαρο.

Να σημειωθεί ότι λόγω του τριημέρου του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου που φέτος έπεσε Δευτέρα, αρκετός ήταν ο κόσμος που ταξίδεψε στη Νάξο από την Αθήνα και άλλες περιοχές. Τα παραλιακά καταστήματα γέμισαν κόσμο και το νησί θύμισε καλοκαίρι.

(Visited 1.210 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*