VIDEO: Επεισόδια στη συγκέντρωση του “ΝΑΙ” στη Νάξο

admin
03/07/2015 21:49
 
 
 

Επεισόδια σημάδεψαν τη συγκέντρωση υπέρ του “ΝΑΙ” που διοργάνωσαν πολίτες από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, την Παρασκευή το βράδυ, στην πλατεία Πρωτοδικείου Νάξου. 

Τη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο π. Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο Βουλευτής Επικρατείας Βασίλης Οικονόμου, ο Δήμαρχος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων Μανώλης Μαργαρίτης, ο Έπαρχος Νάξου Ιωάννης Μαργαρίτης, ο πολιτευτής του “ΠΟΤΑΜΙΟΥ” Μάριος Βαζαίος και του ΚΙΔΗΣΟ Γιάννης Πολυχρονάκος, θεσμικοί φορείς, εκπρόσωποι κομμάτων και παραγωγικών φορέων. Διαβάστηκαν, επίσης, στηρικτικές επιστολές του πολιτευτή ΠΑΣΟΚ Ιωάννη Βλασερού και του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη.

Την ώρα της ομιλίας του Γιάννη Βρούτση, ομάδα πολιτών υπέρ του “ΟΧΙ” εισέβαλαν στην πλατεία φωνάζοντας συνθήματα και βρισιές κατά των συγκεντρωθέντων και των ομιλητών, ενώ σε κάποια στιγμή κι όταν ο πρόεδρος της Τ.Ο. Ν.Δ. Νάξου Στέφανος Στρατούρης ρώτησε “γιατί δεν υλοποίησαν το πρόγραμμα τους; Να ‘ρθουν εδώ να μας πουν…”, μια κυρία προσπάθησε να εισβάλει στο χώρο του μικροφώνου, με αποτέλεσμα κάποιος από τη συγκέντρωση του “ΝΑΙ” να προσπαθήσει να την απομακρύνει…

Άλλα μέλη της ομάδας πολιτών υπέρ του “ΟΧΙ” έσπευσαν για υποστήριξη, όπως και πολίτες από τη συγκέντρωση του “ΝΑΙ”, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί “θερμό” επεισόδιο που χρειάστηκε την παρέμβαση της Ασφάλειας Νάξου (που ήταν παρών στη συγκέντρωση) και των ψυχραιμότερων για να εκτονωθεί. 

Ο Γιάννης Βρούτσης μόλις εισέβαλε η ομάδα πολιτών υπέρ του “ΟΧΙ” με συνθήματα, σημείωσε: “Αυτοί είναι. Βλέπετε αντιλήψεις και απόψεις; Ντροπή τους! Κινδυνεύει η δημοκρατία… Διακόπτουν μια δημοκρατική συγκέντρωση. Δεν θα νικήσουν αυτοί! Την Κυριακή θα ψηφίσουμε “ΝΑΙ” και μη φοβάστε. Δεν θα νικήσουν αυτοί που εμποδίζουν τη δημοκρατία, θα τους νικήσουμε γιατί πιστεύουμε στην Ελλάδα. Γιατί είμαστε πατριώτες! Γιατί σηκώνουμε ψηλά την Ελληνική σημαία!”  

Δείτε το video με τα γεγονότα όπως τα κατέγραψε η κάμερα του naxostimes:

{youtube}9LPTybNqJGU{/youtube}

Σε μήνυμα τους οι πολίτες της Νάξου υπέρ του “ΝΑΙ” μεταξύ άλλων αναφέρουν για τα επεισόδια:

Το όμορφο κλίμα της σημερινής συγκέντρωσης, διατάραξε ομάδα φασιστοαριστερών, οι οποίοι εισέβαλαν στη συγκέντρωση προσπαθώντας να δημιουργήσουν ένταση. Αποδοκιμάστηκαν, όμως, από τους παρευρισκόμενους και αποχώρησαν.

Το μήνυμα που στέλνει η Νάξος είναι ΝΑΙ στην ενότητα, ΝΑΙ στη δημοκρατία, ΝΑΙ στην ανάπτυξη, ΝΑΙ στο ευρώ, ΝΑΙ στην Ευρώπη“.

(Visited 26 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*