VIDEO: Αποφασίστηκε η κατάργηση του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ

δημοτικού συμβουλίου
Άκης Αξαόπουλος
01/10/2019 20:06
 
 
 

 

Την κατάργηση του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας, Πρόνειας και Αλληλεγγύης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ) αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση του τη Δευτέρα το βράδυ.

Υπέρ της κατάργησης του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ ψήφισε η πλειοψηφία και ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Κορρές, που συγκέντρωσαν 13 ψήφους, ίσους με αυτούς των παρατάξεων Χατζηανδρέου και Βρούτση που ήταν κατά της «βιαστικής» αυτής απόφασης.

Τελικά, όπως είπε ο κ. Μαυρομάτης αν και υπήρξε ισοψηφία (13-13) υπερίσχυσε η πλευρά στην οποία ψήφισε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.

Ιδιαίτερη εντύπωση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Γιάννης Τσολάκης ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ αλλά και ο π. πρόεδρος του νομικού προσώπου Μιχάλης Μαρούλης και π. μέλη των διοικητικών συμβουλίων.

Ένα «τέρας» με τεράστιες δυσλειτουργίες

Ως «τέρας» με τεράστιες δυσλειτουργίες παρουσίασε το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φώτης Μαυρομάτης. Όπως είπε το νομικό πρόσωπο δεν είχε υπαλλήλους, δεν είχε οικονομική και τεχνική υπηρεσία και όλες οι λειτουργίες του έπρεπε να περνούν από τον κεντρικό δήμο. Ο κ. Μαυρομάτης εξήγησε τη διαδικασία που ακολουθήθηκε το 2011 για τη δημιουργία του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ με τις πολλές αρμοδιότητες.

«Ερχόμαστε να καταργήσουμε ένα παιδί μας»

«Ερχόμαστε να καταργήσουμε ένα παιδί μας το οποίο χρίζει αγάπης, βοήθειας και στήριξης. Αυτό το «παιδί» έχει προβλήματα κι εμείς τι λέμε; Να το καταργήσουμε…» σημείωσε ο κ. Λεονάρδος Χατζηανδρέου ο οποίος εξέφρασε τις «ενστάσεις» του για την κατάργηση του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ αλλά και της βιαστικής συζήτησης του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο κ. Χατζηανδρέου επισήμανε επίσης το γεγονός ότι η κατάργηση του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ δεν συμπεριλαμβάνονταν στο προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξης του κ. Λιανού «δεν τέθηκε δηλαδή στην κρίση των δημοτών». Ζήτησε την αναβολή της συζήτησης του θέματος σημειώνοντας ότι «θέλει σκέψη και περεταίρω ωρίμανση».

Όπως είπε, εάν καταργηθεί το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι αυτές οι επιτροπές που θα συγκροτηθούν, θα συνεδριάζουν και δε θα συμβεί ότι συνέβαινε με τις επιτροπές των 50 μελών που ποτέ δε συνεδρίαζαν.

«Πρέπει να συζητήσουμε για την επόμενη ημέρα»

Την αναβολή της συζήτησης του θέματος, ώστε να μελετηθεί περισσότερο η κατάργηση του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ πρότεινε ο Βασίλης Βρούτσης.

Όπως τόνισε, αυτό που θα πρέπει πριν την κατάργηση του νομικου προσώπου να συζητηθεί, είναι «η επόμενη ημέρα».

«Αυτό που προτείνουμε είναι να αναβληθεί η συζήτηση και να φέρουμε το θέμα όταν θα είμαστε έτοιμοι σε ειδική συνεδρίαση. Δεν μπορούμε να το συζητήσουμε ανάμεσα σε 35 θέματα» είπε.

Υπέρ της κατάργησης ο Γιάννης Κορρές

Υπέρ της κατάργησης του Νομικού Προσώπου τάχθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Κορρές, με την προϋπόθεση και τη δέσμευση ότι καμία αρμοδιότητα του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ δεν θα μεταβιβαστεί στην Κοινοφελή Επιχείρηση του δήμου και όλες θα περιέλθουν στον κεντρικό δήμο.

«Δεν είναι παιδί μας το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ»

«Το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ και ο Δήμος είναι δυο διαφορετικά νομικά πρόσωπα» επεσήμανε ο δήμαρχος Νάξου και μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός ο οποίος απαντώντας στις παρατάξεις της μειοψηφίας είπε ότι τα προβλήματα της κοινωνίας είναι πολλά όπως η έλλειψη χώρων για τα αθλητικά σωματεία, οι αδειοδοτήσεις των γηπέδων που απαιτούν ιδιαίτερες ενέργειες κ.λπ.

Όπως είπε ο κ. Λιανός το επόμενο βήμα θα είναι η συγκρότηση επιτροπών (Περιβάλλοντος, Πολιτισμού και Αθλητισμού) στις οποίες θα συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις και οι αποφάσεις τους θα είναι γνωμοδοτικές.

Σε ότι αφορά την αναβολή της συζήτησης του θέματος ο Δημήτρης Λιανός σημείωσε ότι το θεωρεί «χάσιμο χρόνου» αφού θα έπρεπε «πολλά πράγματα να γίνουν χθες για να τρέξουν διαδικασίες».

Για τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στην Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου (όπως ανέφερε σε γραπτή του εισήγηση ο κ. Λιανός), είπε ότι μετά την κατάργηση «όλες οι αρμοδιότητες θα ασκούνται αποκλειστικά από το δήμο».

Αμέσως μετά την απόφαση της κατάργησης του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Νάξου και μικρών Κυκλάδων το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε για το νέο διοικητικό συμβούλιο του νομικού προσώπου, η θητεία του οποίου θα είναι μέχρι την ολοκληρωση των διαδικασιών για την πλήρη κατάργηση του.

Όπως αποφασίστηκε, πρόεδρος αναλαμβάνει ο Βαγγέλης Κατσαράς και το διοικητικό συμβούλιο είναι το εξής:

Πρόεδρος: Κατσαράς Βαγγέλης

Βαθρακοκοίλης Νίκος (Αναπληρωματικός)

Αντιπρόεδρος: Γιαννάκης Γιώργος

Μέλη

Παρτσινεβέλου Πετρούλα

Γρύλλη Γεωργία (Αναπληρωματική)

Φρατζέσκος Δημήτριος

Βασαλάκης Μανώλης (Αναπληρωματικός)

Κελεντζής Γιάννης

Τσάφος Στέφανος (Αναπληρωματικός)

Γιαννάκης Γιώργος

Κληρονόμος Βασίλης (Αναπληρωματικός)

Χρυσόπουλου Πέπη

Μυλωνά Αικατερίνη (Αναπληρωματικός)

Κορρές Βαγγέλης

Πάσουλας Μιχάλης (Αναπληρωματικός)

(Visited 658 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*