Πλακόστρωτη πρόσβαση στο μνημείο του Ιερολοχίτη, ζητά από το δήμαρχο το Γενικό Λύκειο Νάξου

Newsroom
24/09/2019 15:48
 
 
 

 

Να δημιουργηθεί πλακόστρωτη πρόσβαση στο μνημείο του Ιερολοχίτη, ζητά από το δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων το Γενικό Λύκειο Νάξου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική επιστολή προς τον κ. Λιανό που κοινοποιείται και στο δημοτικό συμβούλιο, η μετάβαση των μαθητών στο μνημείο, προκειμένου να καταθέσουν στεφάνι, γίνεται με ιδιαίτερη δυσκολία αφού θα πρέπει να περάσουν ανάμεσα από φρύγανα, αγκάθια, πέτρες και ανώμαλα εδάφη.

«Προτείνουμε λοιπόν προς το Δημοτικό μας Συμβούλιο να αποφασίσει άμεσα για τη δημιουργία ενός «πλακόστρωτου μονοπατιού» που θα ξεκινάει από τις παρυφές του αμαξιτού δρόμου και θα καταλήγει στο μνημείο του Ιερολοχίτη, ούτως ώστε ο κόσμος που το επισκέπτεται, να απολαμβάνει τη διαδρομή χωρίς να αγανακτεί και να κινδυνεύει να γκρεμοτσακιστεί, σκίζοντας τα ρούχα του και τα πόδια του πάνω στα φρύγανα και στις πέτρες και το ανώμαλο έδαφος» σημειώνεται στην επιστολή που υπογράφει ο διευθυντής του σχολείου Ματθαίος Χατζηπέτρος.

Αναλυτικά αναφέρει:

Κύριε Δήμαρχε,

Σας αναφέρουμε ότι κάθε χρόνο την παραμονή της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου, το σχολείο μας καταθέτει στεφάνι και στο μνημείο του Ιερολοχίτη, στην περιοχή της Γρόττας, προκειμένου να τιμήσουμε τους πεσόντες για την απελευθέρωση της Νάξου μας, από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στις 13-15 Οκτώβρη 1944.

Με μεγάλη λύπη διαπιστώνουμε ότι η μετάβαση στο μνημείο γίνεται με ιδιαίτερη δυσκολία, αφού πρέπει 400 μαθητές και μαθήτριες μαζί με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς, να περάσουν μέσα από φρύγανα, αγκάθια, χώματα και πέτρες, ανεβοκατεβαίνοντας ανώμαλα, διαβρωμένα από το νερό της βροχής εδάφη, ενώ φυσικά είναι ενδεδυμένα και με τα ρούχα της παρέλασης. Θεωρούμε επίσης ως αυτονόητο ότι ο χώρος είναι επισκέψιμος και από τουρίστες, Έλληνες και ξένους, αφού το συγκεκριμένο σημείο είναι σε περίοπτη θέση εντός της πόλης της Νάξου, με καταπληκτική θέα προς το πέλαγος και τα Παλάτια (Πορτάρα) αλλά και προς την παλιά πόλη (Κάστρο).

Προτείνουμε λοιπόν προς το Δημοτικό μας Συμβούλιο να αποφασίσει άμεσα για τη δημιουργία ενός «πλακόστρωτου μονοπατιού» που θα ξεκινάει από τις παρυφές του αμαξιτού δρόμου και θα καταλήγει στο μνημείο του Ιερολοχίτη, ούτως ώστε ο κόσμος που το επισκέπτεται, να απολαμβάνει τη διαδρομή χωρίς να αγανακτεί και να κινδυνεύει να γκρεμοτσακιστεί, σκίζοντας τα ρούχα του και τα πόδια του πάνω στα φρύγανα και στις πέτρες και το ανώμαλο έδαφος.

Ευελπιστούμε λοιπόν, αν όχι κατά την εφετινή μας επίσκεψη στις 25 Οκτώβρη 2019 για την κατάθεση του στεφάνου, τουλάχιστον του χρόνου, να αντικρύσουμε μια νέα κατάσταση, απολαμβάνοντας τη διαδρομή και την πανέμορφη θέα που προσφέρει το σημείο στο οποίο βρίσκεται το ιστορικό αυτό μνημείο.

(Visited 311 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*