Φεστιβάλ Νάξου: Η θερμή ανταπόκριση του κοινού ανανεώνει τη διάθεση μας για την επόμενη διοργάνωση

pyrgos mpazaioy naxos
Άκης Αξαόπουλος
29/08/2019 14:16
 
 
 

 

Ολοκληρώνοντας τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Νάξου στο προαύλιο του Πύργου Μπαζαίου με συναυλίες, θέατρο, performances, παιδικά εργαστήρια, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ συνεχίζεται με την εικαστική έκθεση “EPHEMERAL” στο εσωτερικό του Πύργου καθημερινά έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2019.

Μια γόνιμη σεζόν με τους εικαστικούς από διαφορετικές χώρες του κόσμου και την Ελλάδα, να αξιοποιούν δημιουργικά το πρόγραμμα διαμονής (residency) στον Πύργο Μπαζαίου για να δημιουργήσουν έργα και εγκαταστάσεις.

Ψυχαγωγικός και απολαυστικός παραθερισμός με τη συντροφιά αγαπημένων, σημαντικών καλλιτεχνών, όπως οι: Διονύσης Σαββόπουλος, Χρήστος Θηβαίος, Παναγιώτης Μάργαρης, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Γιώργης Χριστοδούλου, Σπύρος Μάνεσης, Σαββέρια Μαργιολά, Γιώτης Κιουρτσόγλου, Βαγγέλης Καρίπης, Βασίλης Ρακόπουλος κ.ά.

Θεατρικές βραδιές με συγκίνηση, στον αρχαιολογικό χώρο, στο ναό του Διονύσου με την παράσταση «Ορφέας και Ευρυδίκη» του Δημήτρη Μπογδάνου, με τον Μάρκο Παπαδοκωνσταντάκη και την Θάλεια Παπακώστα.

Πρόσκληση για αναστοχασμό η παράσταση «Θα πάντα εκεί … Πεθαίνω σαν Χώρα» σε κείμενα Δημήτρη Δημητριάδη, σκηνοθεσία Στέλιου Κρασανάκη και ερμηνευτές τον Χρήστο Σαπουντζή και την Μπέττυ Βακαλίδου.

Θεατρικά εργαστήρια με την Κατερίνα Γαβαλλά και ξεναγήσεις μαθητών συμπληρώνουν την εκπαιδευτική-πολιτιστική εμπειρία που προσφέρει το Φεστιβάλ.

Η προβολή, η επιδραστικότητα και η εμβέλεια του Φεστιβάλ χάρη στην υποστήριξη των ΜΜΕ προάγει την πολιτιστική ζωή του νησιού και τοποθετεί τη Νάξο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Η δυναμική και θερμή ανταπόκριση του κοινού ανανεώνει τη διάθεση μας και τις προσδοκίες για την επόμενη διοργάνωση.

Ευχαριστούμε το κοινό, τους καλλιτέχνες, τους χορηγούς, τους υποστηρικτές και τους εθελοντές, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για την επόμενη επετειακή διοργάνωση των είκοσι χρόνων, που θα γιορτάσουμε όλοι μαζί, το καλοκαίρι του 2020.

Καλό αποκαλόκαιρο,
Η Δημιουργική Ομάδα του Φεστιβάλ Νάξου

 

(Visited 153 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*