VIDEO: Το Φιλώτι τίμησε τους πεσόντες υπέρ Πατρίδος ήρωες του (φώτος)

Άκης Αξαόπουλος
12/08/2019 19:09
 
 
 

 

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους πεσόντες – υπέρ πατρίδος- ήρωες από το Φιλώτι διοργάνωσε χθες το απόγευμα στον χώρο του Ηρώου ο Σύλλογος Φιλωτιτών.

Την εκδήλωση τίμησαν, μεταξύ άλλων με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ήμελλος, ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Προμπονάς, η Πρόεδρος Εφετών κα Μανιού, ο πρώην Υπαρχηγός του Γ.Ε.Σ., Στρατηγός κ. Λαμπαδάκης, ο Στρατηγός κ. Βασιλάκης, ο Ταξίαρχος Ε.Α. κ. Ισπανόπουλος, ο Ταξίαρχος Ε.Α. κ. Σαλτερής, ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Κοινότητας Φιλωτίου κ. Μανιός, οι πρώην πρόεδροι του Συλλόγου Φιλωτιτών κ.κ. Μανιός, Ψαρράς και Μουστάκης και ο τέως πρόεδρος του Συλλόγου Φιλωτιτών κ. Τζιώτης.

Μετά το προσκλητήριο νεκρών, ακολούθησε ομιλία με θέμα την αυτοθυσία δύο εκ των πεσόντων ηρώων, για τους οποίους είχε αναφερθεί στο παρελθόν και ο αείμνηστος δάσκαλος και γυμναστής Μανώλης Ψαρράς, ενώ κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης υπήρξε η απονομή τιμητικού διπλώματος στον τελευταίο εν ζωή Φιλωτίτη στρατιώτη που πολέμησε στο Αλβανικό Μέτωπο, τον Νικόλαο Θεωνά του Εμμανουήλ. Το δίπλωμα παρέλαβαν συγκινημένοι οι δυο γιοί του.

(Visited 687 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*