Ασυνείδητοι επιμένουν να θεωρούν τις αμμοθίνες της Νάξου πάρκινγκ

αμμοθίνες πάρκινγκ
Newsroom
04/08/2019 13:25
 
 
 

 

Την αγανάκτηση τους εκφράζουν αναγνώστες του naxostimes.gr σχετικά με ασυνείδητους που επιμένουν να θεωρούν πάρκινγκ ακόμα και τις εξαιρετικής σημασίας αμμοθίνες που βρίσκονται σε παραλίες του νησιού μη σεβόμενοι το περιβάλλον.

Ένα ακόμα παράδειγμα, το εικονιζόμενο αυτοκίνητο, οι ιδιοκτήτες του οποίου για να φτάσουν όσο κοντά στη θάλασσα γίνεται, δε δίστασαν να …παρκάρουν πάνω στην άμμο παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο σίγουρα είναι παράνομο και καταστρέφει το περιβάλλον.

Οι αμμοθίνες δεν είναι δρόμος, ούτε πάρκινγκ

Οι αμμοθίνες στις παραλίες σίγουρα δεν αποτελούν δρόμο (όπως συμβαίνει πίσω από την παραλία του Αγίου Προκοπίου Νάξου) αλλά ούτε και πάρκινγκ…

αμμοθίνες πάρκινγκ

Είναι ένα φυσικό φράγμα που προστατεύει την ενδοχώρα από τα έντονα φυσικά φαινόμενα, όπως ο άνεμος, οι παλίρροιες και ο κυματισμός. Είναι λόφοι από άμμο οι οποίοι δημιουργούνται από τη δράση του αέρα ή του νερού και μπορεί να χρειάζονται εκατοντάδες ή και χιλιάδες χρόνια για να δημιουργηθούν.
Οι αμμοθίνες αποτελούν το αποτέλεσμα διεργασιών της διάβρωσης και της απόθεσης της άμμου στην παράκτια ζώνη.

Είναι προστατευόμενες και αποτελούν σημαντικούς αλλά και ευαίσθητους οικότοπους. Σε αυτές υπάρχουν φυτά και ζώα που είναι ανθεκτικά και προσαρμόζονται εύκολα στις δύσκολες συνθήκες του περιβάλλοντος.

(Visited 1.947 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*