Απόλλωνας Νάξου: Με μια παλέτα …«λύθηκε» το πρόβλημα της καθίζησης!

παλέτα καθίζησης
Newsroom
31/07/2019 2:40
  •  
  •  
  •  

 

Με μια παλέτα …«λύθηκε» το πρόβλημα της καθίζησης στην πλατεία του Απόλλωνα Νάξου!

Απίστευτο, αλλά από ότι φαίνεται αληθινό! Μετά από 5 μήνες αφού και είχε γίνει σχετική καταγγελία, ο δήμος Νάξου αποφάσισε να επιλύσει το θέμα της καθίζησης μέρους του υπεδάφους στην πλατεία του Απόλλωνα σκεπάζοντας το με …μία παλέτα!

Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος της Κορωνίδας Δημήτρης Κορρές, που τονίζει ότι ένα μεγάλο μέρος της πλατείας στην παραλία του Απόλλωνα βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα αφού έχει υποστεί καθίζηση και το μόνο που την καλύπτει είναι ένα λεπτό στρώμα μπετόν. Το σημείο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο αφού από εκεί διέρχονται αυτοκίνητα και κυκλοφορεί πολύς κόσμος ενόψει και της τουριστικής σεζόν.

Μάλιστα όπως δηλώνει ο κ. Κορρές τόσο ο δήμος όσο και το Λιμενικό Ταμείο έχουν εγγράφως ενημερωθεί από τις 12 Φεβρουαρίου για την κατάσταση, χωρίς όμως να προχωρήσουν σε κάποια ενέργεια. Ωστόσο στην καρδιά του καλοκαιριού τοποθέτησαν μια ..παλέτα πάνω από την τρύπα «παίζοντας κυριολεκτικά με την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των κατοίκων και των επισκεπτών».

Αναλυτικά ο κ. Κορρές αναφέρει:

Με μια παλέτα αποφάσισε η σημερινή και νεοεκλεγείσα δημοτική αρχή να δώσει λύση στο σοβαρό και επικίνδυνο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί εδώ και αρκετούς μήνες στην πλατεία του Απόλλωνα στην παραλία, το υπέδαφος της οποίας έχει υποστεί καθίζηση, με αποτέλεσμα ένα αρκετά μεγάλο μέρος της να βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα αφού το μόνο που την καλύπτει είναι ένα λεπτό στρώμα μπετόν.

παλέτα καθίζησης

Παρότι τόσο ο Δήμος όσο και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο είχαν ενημερωθεί με έγγραφο μου, καθώς και με φωτογραφικό υλικό (επισυνάπτονται) για την επικινδυνότητα της κατάστασης, από τις 12-2-2019, μέχρι και σήμερα δεν έκαναν την παραμικρή ενέργεια για τη διασφάλιση και προστασία της σωματικής ακεραιότητας κατοίκων και επισκεπτών. Αντιθέτως επέλεξαν, μέσα στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, παρουσία μάλιστα του Αντιδήμαρχου ΔΕ Δρυμαλίας κου Σιδερή, να τοποθετήσουν μία παλέτα πάνω από την τρύπα που έχει δημιουργηθεί στο συγκεκριμένο σημείο, παίζοντας κυριολεκτικά με την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των κατοίκων και των επισκεπτών, αφού στο σημείο αυτό μανουβράρουν και σταθμεύουν αυτοκίνητα αλλά και μεγάλα πούλμαν, με κίνδυνο την υποχώρηση του εδάφους κάτω από το βάρος αυτών των οχημάτων.

Για μια ακόμη φορά η δημοτική αρχή αποδεικνύει την ανευθυνότητα και τον εγκληματικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τα σοβαρά προβλήματα του τόπου μας και των κατοίκων του και είναι αποκλειστικά υπεύθυνη τόσο αυτή, αλλά και όσοι τη στηρίζουν σε περίπτωση κάποιου ατυχήματος.

Καλούμε τους κατοίκους του τοπικού μας διαμερίσματος να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Να μην εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε όψιμους σωτήρες που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στήριξαν και στηρίζουν τη δημοτική αρχή και προσπαθούν να τη βγάλουν λάδι και να την απαλλάξουν από τις ευθύνες της. Από κοινού να διεκδικήσουμε την οριστική λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Απόλλωνας και συνολικά το τοπικό μας διαμέρισμα.

Το έγγραφο που είχε σταλεί στο δήμο το Φεβρουάριο και οι σχετικές φωτογραφίες από την καθίζηση:

(Visited 468 times, 1 visits today)