Απείρανθος Νάξου: Άνοιξαν τάφο και μετέφεραν τα οστά νεκρού σε άλλο τάφο

μεταφορά οστών από τάφο σε άλλο τάφο
Newsroom
23/07/2019 01:32
 
 
 

 

Την εσπευσμένη και μυστική μεταφορά οστών νεκρού από τάφο σε άλλο τάφο, στο κοιμητήριο της Απειράνθου Νάξου καταγγέλλει ο απερχόμενος πρόεδρος του χωριού Γιώργος Μπάκαλος.

Όπως σημειώνει, την Κυριακή «κάποιοι ιερόσυλοι, αδίστακτοι και πολιτικά ανεπαρκής ως πολιτικοί νάνοι» προχώρησαν στη μακάβρια πράξη να ανοίξουν τάφο στο κοιμητήριο του χωριού και να μεταφέρουν βιαστικά ανθρώπινα οστά, σε άλλο τάφο, «σα να πρόκειται για σκουπίδια ή για οποιουδήποτε άλλου είδους πράγματα». «Άραγε με ποια αρμοδιότητα ή με ποιανού εξουσιοδότηση;» αναρωτιέται.

Απείρανθος: μεταφορά οστών από τάφο σε άλλο τάφο

«Ακόμα μετέφεραν βιαστικά και απρόσεκτα, από το ένα μνήμα στο άλλο τσιμεντένιο «καπάκι» με την αναγραφή φερόμενου ιδιοκτήτη. Άραγε τι ήθελαν να αποφύγουν; Επιδιώκουν να καλύψουν κάτι; Με αυτή την πράξη προστατεύονται κάποιοι και ποιοι;» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Μπάκαλος.

Απείρανθος: μεταφορά οστών από τάφο σε άλλο τάφο

Ο πρόεδρος της Απειράνθου αφήνει να εννοηθεί ότι στην πράξη αυτή προχώρησαν κάποιοι άνθρωποι της δημοτικής αρχής Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

«Αλήθεια ποιοι είναι εκείνοι και πόσο ψηλά βρίσκονται που μπορούν να μοιράζουν ακόμα και τάφους με τρόπους παράτυπους και πέραν των προβλεπόμενων από τον ισχύοντα κανονισμό κοιμητηρίων και μάλιστα μη υπολογίζοντας τον περιορισμένο αριθμό τάφων αλλά και την ύπαρξη οστεοφυλακίου;» αναρωτιέται ο πρόεδρος Απειράνθου και καταλήγει:

«Υπάρχουν συναλλαγές ή κάποιου είδους συμφωνίες που και αυτές θα φανερωθούν. Ας μην θεωρούν τουλάχιστον ότι υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Προκαλούν αηδία, αγανάκτηση, οργή και θλίψη».

Απείρανθος: μεταφορά οστών από τάφο σε άλλο τάφο

Ο κ. Μπάκαλος σημειώνει τέλος ότι η παραπάνω υπόθεση «χρήζει εισαγγελικής διερεύνησης».

Νεκροταφείο Τίμιου Σταυρού Νάξου

Σοκαριστικά ωστόσο είναι και τα όσα συμβαίνουν στο νεκροταφείο του Τίμιου Σταυρού της Νάξου όπως καταγγέλλουν πολίτες…

Δείτε το ρεπορτάζ: ΕΔΩ (Προσοχή! σκληρές εικόνες)

(Visited 1.685 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*