VIDEO: Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια γιόρτασε η Νάξος τον Άγιο Νικόδημο

Άγιο Νικόδημο 2019
Newsroom
15/07/2019 03:15
 
 
 

 

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους κόσμου, γιόρτασε κι εφέτος η Νάξος, τον Άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη, την Κυριακή 14 Ιουλίου…

Άγιο Νικόδημο 2019

Σημαντικός αριθμός ιερέων από διάφορες Μητροπόλεις της Ελλάδας έδωσαν το παρών και εφέτος στις θρησκευτικές εκδηλώσεις, προσδίδοντας μεγαλοπρέπεια στην καλοκαιρινή γιορτή του νησιού.

Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας

Στις 9.00 το βράδυ της Κυριακής, οι θρησκευτικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τη Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας και των Τιμίων Λειψάνων του Αγίου διά της παραλιακής οδού προς τον Μητροπολιτικό Ναό όπου εψάλη η Παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου. Στην κεντρική πλατεία της παραλιακής οδού τελέστηκε δέηση και μίλησε ο Μητροπολίτης Άρτας κ. Καλλίνικος.

Τη λιτανεία, εκτός από τους Μητροπολίτες, τους ιερείς, και το πλήθος κόσμου, συνόδευε η φιλαρμονική ορχήστρα του Λιμενικού Σώματος παιανίζοντας εμβατήρια…

Άκρως εντυπωσιακά ήταν για ακόμα μια χρονιά τα δεκάδες βεγγαλικά που στόλισαν τον ουρανό πάνω από την Νάξο, μαγεύοντας μικρούς και μεγάλους.

Μητροπολίτες, επίσημοι και πλήθος κόσμου

Στις λατρευτικές και λοιπές εκδηλώσεις συμμετείχαν οι Μητροπολίτες: Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνος, Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίος, Άρτας κ. Καλλινίκος καθώς και ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος.

Επίσης, το παρών στις εκδηλώσεις μεταξύ άλλων έδωσαν: Ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο βουλευτής της ΝΔ Φίλιππος Φόρτωμας, ο βουλευτής Β Αθηνών Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, ο νεοεκλεγής δήμαρχος Δημήτρης Λιανός, ο αντιπεριφερειάρχης και έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φώτης Μαυρομάτης, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι νομικών προσώπων ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε» Λεονάρδος Χατζηανδρέου και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και εκπρόσωποι των αρχών, του στρατού και φορέων της Νάξου.

Εκατοντάδες κόσμου -περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά- συνέρρευσαν από όλη τη Νάξο αλλά και άλλες περιοχές της χώρας, παρακολούθησαν τις θρησκευτικές εκδηλώσεις και προσευχήθηκαν στην Χάρη του Νάξιου Αγίου Νικόδημου του Αγιορείτη.

Να σημειωθεί ότι οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Νικοδήμου ξεκίνησαν το Σάββατο, παραμονή της εορτής του Αγίου, όπου στις 7:50 έγινε η υποδοχή της τιμίας Κάρας του Οσίου Αρσενίου του εν Πάρω του θαυματουργού. Ακολούθησε εσπερινός στο ναό του Αγίου Νικοδήμου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο. (Περισσότερα: ΕΔΩ)

Περισσότερες φωτογραφίες

(Visited 1.659 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*