Μεγάλες και σοβαρές ελλείψεις στο αεροδρόμιο Νάξου

Newsroom
13/07/2019 01:47
 
 
 

Τις μεγάλες και σοβαρές ελλείψεις στο αεροδρόμιο Νάξου επισημαίνει με αφορμή τα όσα συνέβησαν με το αεροσκάφος της Sky express που στην προσπάθεια του να απογειωθεί βγήκε εκτός διαδρόμου, η Κ.Ο. Νάξου του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Ένας λάθος χειρισμός ήταν αρκετός να αναδείξει τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στο αεροδρόμιο της Νάξου και που σίγουρα συναντώνται σε δεκάδες άλλα σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, αεροσκάφος της «Sky Express», που εκτελούσε το δρομολόγιο Νάξος – Αθήνα, ελάχιστα λεπτά πριν την απογείωση κατέληξε σε χαντάκι δίπλα στον αεροδιάδρομο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει το αεροδρόμιο του νησιού, καθώς πρέπει πρώτα να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες απομάκρυνσής του. Κανένας ευτυχώς από τους 46 επιβάτες (μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος) και το τριμελές πλήρωμα δεν έπαθε το παραμικρό.

Μεγάλες και σοβαρές ελλείψεις στο αεροδρόμιο Νάξου

Ωστόσο, αυτό το περιστατικό αναδεικνύει τις μεγάλες και σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν στο αεροδρόμιο και που, σύμφωνα με ανθρώπους που βιώνουν καθημερινά τη λειτουργία του, οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, δεν υπάρχει η λεγόμενη ζώνη ασφάλειας, όπως και περίφραξη, ενώ ο φωτισμός σήμανσης είναι ελλιπής. Σε αυτά προστίθενται η απουσία ανεμουρίων, η ημιλειτουργία των φώτων του διαδρόμου, ενώ εκτός λειτουργίας είναι τα φώτα προσέγγισης (τα ονομαζόμενα APAPI) σε δύο διαδρόμους.

Αυτά, μαζί με την έλλειψη αίθουσας αναχώρησης , αλλά και ιδιαίτερα με την χωρίς όρια εντατικοποίηση της δουλειάς των πληρωμάτων των αεροσκαφών, των εργαζόμενων στο έδαφος του αεροδρομίου και στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, δείχνουν πώς λειτουργεί ένα αεροδρόμιο που τους καλοκαιρινούς μήνες υποδέχεται περίπου 70.000 επιβάτες.

Εγκαταλείπεται για να δοθεί σε ιδιώτες

Μάλιστα, υπάρχουν και οι καταγγελίες πως επικρατεί αυτή η απόλυτη εγκατάλειψη προκειμένου να δοθεί ακόμα πιο εύκολα σε ιδιώτες. Άλλωστε, πριν από περίπου δύο μήνες, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχώρησε στην ανάθεση έργου χρηματοοικονομικού συμβούλου στη «Λάμδα Χρηματοοικονομικοί Σύμβουλοι» για να αξιοποιηθούν τα υπόλοιπα 23 κρατικά περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, είτε με σύμβαση παραχώρησης είτε με ΣΔΙΤ.

Συγκεκριμένα τα 23 αεροδρόμια είναι: Αλεξανδρούπολης, Ιωαννίνων, Κοζάνης, Καστοριάς, Ν. Αγχιάλου, Καλαμάτας, Άραξου, Λήμνου, Χίου, Ικαρίας, Σκύρου, Μήλου, Σύρου, Νάξου, Πάρου, Καλύμνου, Αστυπάλαιας, Λέρου, Κάσου, Καρπάθου, Σητείας, Καστελόριζου και Κυθήρων.

Εντύπωση πάντως προκάλεσε και το γεγονός πως αντί η εταιρεία «Sky Express» να προχωρήσει τόσο στην αποζημίωση των επιβατών, αλλά και στις αναγκαίες διαδικασίες επιστροφής τους στην Αθήνα (όπως ήταν προγραμματισμένο), παρενέβη ο έπαρχος του νησιού και με λεωφορείο του ΚΤΕΛ μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Νάξου για να αναχωρήσουν με πλοίο για τον Πειραιά.

Καλούμε τον κόσμο να σκεφτεί:
Για ακόμη μια φορά, οι εκλογές τελείωσαν και η εναλλαγή αστικής κυβέρνησης έγινε, όμως τα προβλήματα είναι εδώ.

(Visited 789 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*