Αύξηση του τουρισμού στη Νάξο Μάιο και Ιούνιο – Τι δείχνουν τα στατιστικά

Τουρίστες Blue Star Μάιο και Ιούνιο
Newsroom
05/07/2019 02:03
 
 
 

 

Αυξημένο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια ήταν το κύμα τουριστών που επέλεξαν κατά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο τη Νάξο για τις διακοπές τους, που αποτέλεσε έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για Έλληνες και ξένους τουρίστες.

Η τουριστική κίνηση Μαΐου και Ιουνίου, στο λιμάνι της Νάξου έκλεισε με θετικό πρόσημο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Λιμεναρχείου Νάξου.

Σταθερά ανοδική πορεία

Όπως δείχνουν τα στοιχεία και παρά τις εκτιμήσεις των επιχειρηματιών του νησιού, που μιλούσαν για μειωμένη τουριστική κίνηση σε σχέση με πέρυσι τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, η Νάξος ακολουθεί μια σταθερά ανοδική πορεία στις αφίξεις τουριστών. Βέβαια δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε και τον παράγοντα “εκλογές” που έφεραν αρκετό κόσμο στο νησί, αλλά και πάλι τα νούμερα δείχνουν αύξηση στις αφίξεις.

Μάιος

Ο περσινός Μάιος (2018) είχε σπάσει όλα τα ρεκόρ των τελευταίων χρόνων και είχε σημειώσει αύξηση 28,36% στις αφίξεις. Φέτος ο Μάιος κατέγραψε μια ακόμα μικρή αύξηση 5,9%.

Αναλυτικότερα, το Μάιο του 2019, ακτοπλοϊκώς επισκέφτηκαν το νησί, 39.234 επιβάτες έναντι 37.042 επιβατών που είχαν επισκεφτεί το νησί τον αντίστοιχο μήνα του 2018, δηλαδή αύξηση 5,9%.
Αν βέβαια υπολογίσουμε τον κόσμο που ήρθε στο νησί για να ψηφίσει στις 26 Μαΐου η τουριστική κίνηση του Μαΐου μάλλον κυμάνθηκε σχεδόν στα ίδια με τα περσινά επίπεδα.

Ιούνιος

Αυξημένη σε σχέση με το 2018 ήταν η τουριστική κίνηση και τον Ιούνιο που κατέγραψε ποσοστό αύξησης 17,1%.

Συγκεκριμένα, στο λιμάνι του νησιού αποβιβάστηκαν 71.698 επιβάτες. Πέρσι τον Ιούνιο ακτοπλοϊκώς επισκέφτηκαν τη Νάξο 61.224 άτομα.

Αύξηση και στις αφίξεις οχημάτων

Ιδιαίτερα αυξημένα ήταν και τα αυτοκίνητα που έφτασαν στη Νάξο, Μάιο και Ιούνιο, γεγονός που δημιούργησε (αρκετά νωρίς φέτος), κυκλοφοριακό κομφούζιο στους κεντρικούς δρόμους του νησιού και «συνωστισμό» στους χώρους στάθμευσης.

Πιο συγκεκριμένα, το Μάιο αποβιβάστηκαν στο λιμάνι 800 φορτηγά, 683 δίκυκλα και 2.412 Ι.Χ.
 Τον περσινό Μάιο τα νούμερα είχαν ως εξής: 903 φορτηγά, 675 δίκυκλα και 2.081 αυτοκίνητα.

Τον Ιούνιο αποβιβάστηκαν στο λιμάνι 863 φορτηγά, 1.017 δίκυκλα και 4.260 Ι.Χ.
 Τον αντίστοιχο περσινό μήνα τα νούμερα είχαν ως εξής: 840 φορτηγά, 945 δίκυκλα και 3.773 αυτοκίνητα.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, το καλοκαίρι μπήκε με φόρα στη Νάξο και από ό,τι φαίνεται η κίνηση θα είναι αυξημένη και τους άλλους δύο μήνες (Ιούλιο και Αύγουστο) που παραδοσιακά είναι οι μήνες διακοπών για τους περισσότερους, αλλά και το Σεπτέμβριο.

(Visited 1.923 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*