Χωρίς νερό καλοκαιριάτικα Μουτσούνα, Απείρανθος και άλλοι οικισμοί

Χωρίς νερό Μουτσούνα
Newsroom
25/06/2019 21:25
 
 
 

 

Χωρίς νερό είναι από την Κυριακή η Μουτσούνα Νάξου και άλλοι οικισμοί της περιοχής, όπως χωρίς νερό είναι και το χωριό της Απειράνθου σήμερα.

Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων και επιχειρηματιών της περιοχής της Μουτσούνας το πρόβλημα είναι τεράστιο, πόσο μάλλον όταν αυτό συμβαίνει μέσα στο καλοκαίρι και μάλιστα σε μια τουριστική περιοχή όπως είναι η Μουτσούνα και σε ένα μεγάλο χωριό όπως η Απείρανθος που καθημερινά την επισκέπτονται πλήθος τουριστών.

Το πρόβλημα όπως μας είπαν κάτοικοι της Μουτσούνας έχει παρουσιαστεί από την Κυριακή και μέχρι σήμερα, αν και έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι του δήμου παραμένει άλυτο.

Χωρίς νερό είναι και ο Αζαλάς, παραθαλάσσια περιοχή της Απειράνθου, στην οποία κατοικούν μεταξύ άλλων Ιταλοί και Γερμανοί που έχουν εκεί τα σπίτια τους. Μάλιστα μη γνωρίζοντας που να απευθυνθούν για το πρόβλημα της διακοπής του νερού κάλεσαν την αστυνομία.

«O ένας με έστελνε στον άλλο»

Όπως μας ενημέρωσε κάτοικος της Μουτσούνας, για το πρόβλημα έχει ήδη ενημερωθεί η δημοτική αρχή και προσωπικά ο νέος δήμαρχος Δημήτρης Λιανός.

Όπως σημείωσε, κατά τις επικοινωνίες του με αρμόδιους του δήμου, «ο ένας με έστελνε στον άλλο και κανένας δε μου έδωσε μια συγκεκριμένη απάντηση για το λόγο της διακοπής του νερού αλλά και το πότε θα επιδιορθωθεί η όποια βλάβη, προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα».

Να υπενθυμίσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει το ίδιο πρόβλημα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, στις συγκεκριμένες περιοχές και αν και είναι γνωστό, δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί μόνιμη λύση.

Σε επικοινωνία μας με τον απερχόμενο πρόεδρο της Απειράνθου Γιώργο Μπάκαλο, μας είπε ότι οι διακοπές του νερού οφείλονται στο γεγονός ότι λειτουργεί μόνο η μία από τις δυο γεωτρήσεις του Κακόρυακα, η οποία δουλεύει πολλές ώρες λόγω των αυξημένων αναγκών της εποχής, με αποτέλεσμα να καίγονται συγκεκριμένα ανταλλακτικά. Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Μπάκαλο, σημαντικό ρόλο παίζει και η αλόγιστη χρήση του νερού.

Όπως σημείωσε, ο ίδιος έχει πολλές φορές επισημάνει το πρόβλημα στη δημοτική αρχή χωρίς όμως να υπάρξει ανταπόκριση.

(Visited 555 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*