Ίδρυμα Στήριξης νοσοκομείου Νάξου: Η νέα δωρεά από το Θανάση Μαρτίνο και η διακοπή χρηματοδότησης από την ΕΑΣ για τη Μ.Τ.Ν.

Ίδρυμα Στήριξης νοσοκομείου Νάξου Τεχνητό νεφρό
Newsroom
25/06/2019 01:13
 
 
 

 

Τις θερμές ευχαριστίες του, προς την ΑΙΓΕΑΣ και τον κ. Μαρτίνο για τη δωρεά στο νοσοκομείο, εκφράζει το Ίδρυμα Στήριξης του νοσοκομείου Νάξου και ο πρόεδρός του Λάζαρος Θεόφιλος.

Πρόκειται για δωρεά ύψους 21.000 ευρώ που θα καλύψει μέρος της μισθοδοσίας των δυο εξειδικευμένων νοσηλευτριών οι οποίες έχουν προσληφθεί από το Ίδρυμα, για τη λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νάξου.

Διακοπή χρηματοδότησης από την ΕΑΣ

Σε ότι αφορά τις νοσηλεύτριες που έχουν προσληφθεί για να λειτουργήσει η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο νοσοκομείο Νάξου, υπήρχε η δέσμευση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών για την καταβολή των 100.000 ευρώ ετησίως για τρία χρόνια –μέσω του Ιδρύματος Στήριξης- για την πληρωμή τους, (σύνολο 300.000 ευρώ).

Στην πορεία και συγκεκριμένα στις 28 Φεβρουαρίου 2019 το Ίδρυμα Στήριξης του νοσοκομείου Νάξου ανακοίνωσε με έγγραφο του, στον Αναπληρωτή Διοικητή κ. Απιδόπουλο, ότι η ΕΑΣ έχει διακόψει την επιχορήγησή της προς το Ίδρυμα, με αποτέλεσμα την αδυναμία συνέχισης της μισθοδοσίας του νοσηλευτικού προσωπικού της Μ.Τ.Ν., εκ μέρους του Ιδρύματος, λόγω έλλειψης εσόδων και εξάντλησης αποθεματικού. Μέχρι την παραπάνω ημερομηνία, η Ένωση είχε καταβάλει το ποσό των 27.450 ευρώ και το Ίδρυμα Στήριξης 45.950 ευρώ.

Αναλαμβάνει το Υπουργείο;

Μάλιστα, όταν το παραπάνω θέμα δημοσιοποιήθηκε, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης είχε σχολιάσει σε σχετικό post στο facebook ότι τα έξοδα των δυο νοσηλευτριών θα τα κάλυπτε το Υπουργείο Υγείας, το οποίο φρόντισε να λειτουργήσει και η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Νάξου, ανακουφίζοντας δεκάδες νεφροπαθείς από τη Νάξο και τα γύρω νησιά.

Απαντήσεις

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου δεν έχει δώσει κάποια επίσημη απάντηση σχετικά με τη διακοπή της χρηματοδότησης. Ωστόσο, ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΣ Ιάκωβος Βαλέρης σε συνέντευξη του στο περιοδικό my naxos είχε προαναγγείλει τη διακοπή της χρηματοδότησης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι η ΕΑΣ δεν λάμβανε τα απαραίτητα παραστατικά για τα χρήματα που έδινε, προκειμένου να συνεχιστεί η χρηματοδότηση.

Το ζητούμενο φυσικά είναι η απρόσκοπτη λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο νοσοκομείο του νησιού και ο τρόπος που αυτή θα μπορέσει να συνεχιστεί χωρίς να υπάρχουν προβλήματα.

Μετά την ΕΑΣ και τα 27.450 ευρώ που έχει διαθέσει καθώς και τα χρήματα που έχει καταβάλει το Ίδρυμα Στήριξης, ο εφοπλιστής Θανάσης Μαρτίνος επανέρχεται πριν από λίγες ημέρες με μια νέα δωρεά ύψους 21.000 ευρώ.

Το ευχαριστήριο του Ιδρύματος Στήριξης στην ΑΙΓΕΑΣ και τον κ. Μαρτίνο

Το Ίδρυμά Στήριξης του νοσοκομείου Νάξου, δημόσια θερμότατα ευχαριστεί την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου ΑΙΓΕΑΣ και ιδιαίτερα τον διαχειριστή της, εφοπλιστή κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, για τη δωρεά των είκοσι ενός χιλιάδων (21.000,00) ευρώ, προς κάλυψη μέρους των εξόδων μισθοδοσίας, του τρέχοντος έτους, των δύο (2) εξειδικευμένων νοσηλευτριών, οι οποίες έχουν προσληφθεί από το Ίδρυμα, για τη λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νάξου. Ακόμη, ευχαριστεί τον Βουλευτή Κυκλάδων κ. Νικόλαο Μανιό για τη διαμεσολάβησή του.

Το έγγραφο του Ιδρύματος στήριξης προς τον αναπληρωτή διοικητή κ. Απιδόπουλο για τη διακοπή χρηματοδότησης από την ΕΑΣ Νάξου (28/02/2019)

Σας ενημερώνουμε και εγγράφως ότι η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου έχει διακόψει την επιχορήγησή της προς το Ίδρυμά μας, γεγονός το οποίο οδηγεί στην άμεση αδυναμία συνέχισης της μισθοδοσίας του νοσηλευτικού προσωπικού της Μ.Τ.Ν., εκ μέρους μας, λόγω έλλειψης εσόδων και εξάντλησης αποθεματικού.

Πληροφοριακά, η Ένωση έχει καταβάλει 27.450 ευρώ και το Ίδρυμα 45.950 ευρώ, μέχρι σήμερα.
Παρακαλούμε, λοιπόν, για τις τυχόν δικές σας ενέργειες.

(Visited 540 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*