VIDEO: Για όλους και για όλα μίλησαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Νάξο

Newsroom
18/06/2019 04:02
 
 
 

 

Τη Νάξο επισκέφτηκαν το Σάββατο οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Γάκης, Νίκος Μανιός, Ιρέν Ρήγου Αντώνης Συρίγος και Νίκος Συρμαλένιος.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στο νησί, μεταξύ άλλων παραχώρησαν και συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Νίκος Μανιός: Μείναμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας

Ο Ναξιώτης υποψήφιος Νίκος Μανιός ξεκινώντας τη συζήτηση αναφέρθηκε στα όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια στον τομέα της υγείας στις Κυκλάδες, υπογραμμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πιστός στις δεσμεύσεις του. «Το 2015 είπαμε θα φτιάξουμε τρία νοσοκομεία στο νομό. Σύρου, Νάξου και Σαντορίνης. Το νοσοκομείο της Νάξου έχει αναβαθμιστεί και θα αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο με την αλλαγή του οργανισμού του ενώ στη Σαντορίνη σύντομα θα λειτουργήσει μονάδα τεχνητού νεφρού» είπε.

Ο κ. Μανιός αναφέρθηκε ακόμα στην «παραγωγική ανασυγκρότηση» τονίζοντας πόσο σημαντικός είναι για τους αγρότες ο θεσμός της οικοτεχνίας. «Απευθείας οι παραγωγοί, χωρίς μεσάζοντες μπορούν πλέον να πουλούν τα προϊόντα τους».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε επίσης ότι γίνεται προσπάθεια η Νάξος να αποκτήσει –εκτός τη γραβιέρα της ΕΑΣ- άλλο ένα ΠΟΠ τυρί, το αρσενικό Νάξου. «Περιμένουμε την απάντηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε λίγους μήνες και αυτό το αίτημα θα έχει ικανοποιηθεί» σημείωσε.

Ο Νίκος Μανιός δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στο φράγμα του Τσικαλαριού, ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για το νησί το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αλλά και στην ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών (και της Νάξου) με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Συρίγος: Το διακύβευμα των εκλογών

«Να διεξαχθεί ο προεκλογικός αγώνας με επιχειρήματα» τόνισε ο κ. Αντώνης Συρίγος ο οποίος μίληςε για το διακύβευμα των εκλογών.
«Ακούμε για το διακύβευμα των εκλογών… Από τη μια πλευρά υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ που εκπροσωπεί ένα κοινωνικό κράτος, το κράτος των δικαιωμάτων και της ευημερίας και είναι μια αριστερά σε συνεχή αναζήτηση. Από την άλλη, πλευρά υπάρχει μια διαφορετική αντίληψη που έχει ως βάση τον οικονομικό νεοφιλελευθερισμό και την αγορά που πολλές φορές αυτορυθμίζεται» τόνισε.

Αντώνης Γάκης: Για τη φύση, η γνώση είναι η λύση

Στο περιβάλλον αναφέρθηκε ο κ. Αντώνης Γάκης κατά την τοποθέτηση του στη συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ της Νάξου. Όπως διευκρίνισε, αυτό που τον ώθησε να είναι υποψήφιος είναι το περιβάλλον και η προστασία του. «Να δώσουμε το σπόρο στα χέρια των παιδιών να τον φυτέψουν. Το περιβάλλον θα πρέπει να γίνει απαραίτητο κομμάτι της εκπαίδευσης» σημείωσε και πρόσθεσε πως στο νησί του, τη Σαντορίνη, ο άνθρωπος είναι στην …τρίτη θέση αφού κυριαρχεί το χρήμα σε βάρος του περιβάλλοντος και άλλων αξιών.

«Για τη φύση, η γνώση είναι η λύση» είπε και πρόσθεσε ότι «είναι η ώρα οι Κυκλάδες να την απάντηση. Η αριστερά έδωσε το χαμόγελο, η συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει την απάντηση της αλλαγής».

Η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιρέν Ρήγου, συγκινημένη από τα όσα η ίδια έζησε όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν υπουργός δημόσιας διοίκησης, δεν μπόρεσε να συνεχίσει την τοποθέτηση της.

Συρμαλένιος: Ήταν η δυσκολότερη περίοδος μετά τον πόλεμο

Για «ιστορικές στιγμές που κρίνεται το μέλλον της χώρας» έκανε λόγο μεταξύ άλλων ο Νίκος Συρμαλένιος ο οποίος μίλησε για τη συνεχόμενη παρουσία των τριών βουλευτών στα νησιά όλο αυτό το διάστημα. «Δουλέψαμε συλλογικά και όχι για ατομική προβολή» είπε και πρόσθεσε ότι η προηγούμενη περίοδος ήταν η δυσκολότερη μετά τον πόλεμο, όπου έγινε «τιτάνια προσπάθεια» για να ισορροπήσει η χώρα.

Σε ότι αφορά τη Νάξο είπε ότι εκτελούνται 16 έργα συνολικού προϋπολογισμού 12 εκατ. ευρώ.

Σε ότι αφορά τη σμύριδα τόνισε: «Καταφέραμε και δεν έκλεισαν τα ορυχεία για τα οποία το 2012 υπήρχε διάταξη να κλείσουν. Αυξήσαμε την ποσότητα και τους δικαιούχους και τώρα είμαστε στο σημείο να προχωρήσουμε στη συνοπτική διευθέτηση του προβλήματος μέσα στα πλαίσια ενός προγράμματος για την ορεινή Νάξο».
Τέλος ο κ. Συρμαλένιος έκανε λόγο και για τη νομιμοποίηση του λιμανιού της Νάξου «που εκκρεμούσε 20-30 χρόνια».

Απαντήσεις

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν κυρίως για θέματα που αφορούν τη Νάξο.

Ο κ. Μανιός έκανε λόγο για τη χαμηλή χρηματοδότηση του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων από προγράμματα όπως ο ΦιλόΔημος , «αφού οι φορείς του νησιού δεν έκαναν μελέτες για να πάρουν χρήματα».

Σε ερώτημα για τον τουρισμό είπε ότι πανελλαδικά υπάρχει αύξηση κι αν σε τοπικό επίπεδο υπάρξουν προβλήματα, αυτό οφείλεται στο «θολό νερό» και άλλα τοπικά θέματα. «Ο τουρισμός για να έχει αύξηση θα πρέπει να προηγηθεί δουλειά. Του δίνεις θολό νερό; Πάει σε άλλο μέρος…» τόνισε.

Ο Ναξιώτης υποψήφιος βουλευτής ανακοίνωσε επίσης ότι σύντομα αλλάζει ο οργανισμός του νοσοκομείου Νάξου (είναι ήδη στο διαύγεια) και θα προβλέπει 150 άτομα, μόνιμο προσωπικό. Επίσης προανήγγειλε ότι στο νοσοκομείο Σύρου σύντομα θα λειτουργήσει Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ).

Για την καταστροφή των αμμοθινών ο κ. Γάκης είπε ότι υπεύθυνοι είναι ο δήμος και η περιφέρεια, ενώ ο Νίκος Συρμαλένιος σημείωσε ότι «υπάρχει και θέμα κρατικών υπηρεσιών».

Από τη συζήτηση δεν έλειψαν και «οι δραστικές αποφάσεις του νέου Λιμενάρχη Νάξου απέναντι σε επιχειρηματίες» όπως είπε ο κ. Συρμαλένιος ο οποίος ξεκαθάρισε ότι ουδεμία σχέση έχουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με αυτές.

«Θέλω να δηλώσω ότι εμείς δεν έχουμε ουδεμία σχέση με τις παρεμβάσεις του Λιμενάρχη Νάξου. Εδώ στη Νάξο ενημερωθήκαμε. Θα κάνουμε ότι μπορούμε να ενημερωθούμε διεξοδικά και να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει και ποιες λύσεις μπορεί να δοθούν».

(Visited 381 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*