Υπό έλεγχο η φωτιά στον Άγιο Προκόπη Νάξου (video+φώτος)

φωτιά στον Άγιο Προκόπη
Newsroom
15/06/2019 17:30
 
 
 

 

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου (περίπου στις 15:00) στην τουριστική περιοχή του Αγίου Προκοπίου Νάξου, πίσω από την αλυκή.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία που επιχείρησε με επικεφαλής το διοικητή του Πυροσβεστικού κλιμακίου Νάξου Χρήστο Μπόπη, 5 οχήματα και 18 άνδρες για την κατάσβεση της. Αυτή την ώρα (17:22), η φωτιά βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο.

φωτιά στον Άγιο Προκόπη

Πάντως, ενώ αρχικά υπήρχε η πληροφορία ότι η φωτιά στον Άγιο Προκόπη, ξεκίνησε από τον αύλειο χώρο τουριστικού καταλύματος, αυτό δεν επιβεβαιώνεται και τα ακριβή αίτια που την προκάλεσαν ερευνώνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η φωτιά λόγω και των ισχυρών ανέμων, γρήγορα εξαπλώθηκε στη γύρω περιοχή (χωράφια) και κατέκαψε 20 στρέμματα με ξερά χόρτα και καλαμιώνες.

φωτιά στον Άγιο Προκόπη

Η φωτιά -ευτυχώς- δεν πήρε μεγάλες διαστάσεις, με κίνδυνο να καούν οικήματα στην περιοχή, χάρη στην άμεση και συντονισμένη παρέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Δυνάμεις της πυροσβεστικής βρίσκονται ακόμα στο σημείο για την κατάσβεση όλων των εστιών αλλά και την προφύλαξη τυχόν αναζωπύρωσης λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

φωτιά στον Άγιο Προκόπη

Στο σημείο εκτός από την πυροσβεστική έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, τεχνικοί της ΔΕΗ καθώς και  ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για παν ενδεχόμενο.

Να σημειωθεί ότι η περιοχή στην οποία ξέσπασε η φωτιά στον Άγιο Προκόπη είναι τουριστική, αλλά στο συγκεκριμένο σημείο της πυρκαγιάς όχι πυκνοχτισμένη (όπως συμβαίνει μέσα στον οικισμό). Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι εάν δεν συνέβαινε η άμεση κατάσβεση της φωτιάς ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα σε τουριστικές επιχειρήσεις που είναι χτισμένες στην περιοχή.

(Visited 4.062 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*