VIDEO: Το θορυβώδες «Χριστός Ανέστη» στ’ Απεράθου με αγκαλιές και φωτοβολίδες

Άκης Αξαόπουλος
29/04/2019 21:24
 
 
 

Με το γνωστό παραδοσιακό και θορυβώδη τρόπο έψαλαν το «Χριστός Ανέστη» οι πιστοί στην Απείρανθο της Νάξου…

Με σύμμαχο τον καλό καιρό Απεραθίτες και επισκέπτες του χωριού συγκεντρώθηκαν το Μ. Σάββατο το βράδυ στον ιερό ναό της Παναγίας Απεραθίτισσας αναμένοντας το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης.

Απ’ έξω από την είσοδο της εκκλησίας, στο πλακόστρωτο, άναψαν τα κλίματα που είχαν συγκεντρωθεί εκεί για να ενισχύουν τη φωτιά και οι πιστοί έλαβαν το Άγιο Φως…

Ο Ιερέας του χωριού έψαλε το «Χριστός Ανέστη» στην κεντρική εξωτερική είσοδο της εκκλησίας και πίσω του σφιχταγκαλιασμένοι οι νέοι (κυρίως) του χωριού, χοροπηδώντας έψελναν μαζί του με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο «Χριστός Ανέστη εκ νεκρών θανάτω θάνατον πατήσας…».

Οι καμπάνες τα βαρελότα, οι φωτοβολίδες και οι κροτίδες έπεφταν βροχή συμπληρώνοντας το θορυβώδες και λαμπερό σκηνικό της Ανάστασης.

Οι περισσότεροι πιστοί αμέσως μετά το «Χριστός Ανέστη» μετέφεραν με προσοχή το Άγιο Φως στα σπίτια τους για να σχηματίσουν με τον καπνό από τη λαμπάδα ένα σταυρό στο ανώφλι του σπιτιού τους και να ανάψουν το καντήλι που θα προσπαθήσουν να το κρατήσουν άσβεστο για 40 ημέρες.

Μεταξύ άλλων το «παρών» στην Ανάσταση στ’ Απεράθου έδωσε ο Απεραθίτης δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης καθώς και ο πρόεδρος του χωριού Γιώργος Μπάκαλος.

 

(Visited 188 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*