VIDEO: Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νάξο (φώτος)

admin
10/04/2019 21:30
 
 
 

Τη Νάξο επισκέφτηκε την Τετάρτη το μεσημέρι ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος είχε συναντήσεις και επαφές με φορείς και πολίτες.

Κατά την άφιξη του στο λιμάνι τον υποδέχτηκαν με κοτσάκια και λουλούδια.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αρχικά επισκέφτηκε το Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικο και στη συνέχεια το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Εκεί τον περίμενε σύσσωμη η δημοτική αρχή. Ξεναγήθηκε στους χώρους του δημαρχείου και χαιρέτησε τους υπαλλήλους ενώ στη συνέχεια στο γραφείο του δημάρχου σε ένα ενθουσιώδες κλίμα έγινε μια χαλαρή συζήτηση.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για τις επισκέψεις στη Νάξο με τον πατέρα του πριν από χρόνια και η συζήτηση οδηγήθηκε στο αεροδρόμιο του νησιού όπου ο δήμαρχος Μανώλης Μαργαρίτης τον ενημέρωσε για την επέκταση του διαδρόμου που «βρίσκεται σε τελικό στάδιο».

Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα ρώτησε εάν μπορεί να γίνει και περαιτέρω επέκταση του διαδρόμου (εκτός από αυτή που είναι σε εξέλιξη) και ο αντιδήμαρχος και υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Λιανός του απάντησε καταφατικά, ότι όντως αυτό μπορεί να συμβεί…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δοκίμασε κίτρο Νάξου το οποίο χαριτολογώντας ζήτησε την επόμενη φορά να βγει σε μπλε χρώμα κι όχι πράσινο…

Ο κ. Μαργαρίτης του μίλησε επίσης για την «ομόνοια» που υπάρχει στην παράταξη του και για την υποψηφιότητα του κ. Λιανού. Τέλος του δώρισε το βιβλίο «Η Νάξος δια μέσου των αιώνων» κι ένα Κυκλαδικό ειδώλιο.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης έκανε μια γρήγορη βόλτα στην παραλία και χαιρέτησε πολίτες ενώ επόμενος σταθμός της περιοδείας του στο νησί ήταν η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Εκεί τον υποδέχτηκε ο πρόεδρος και το ΔΣ της ΕΑΣ. Ο κ. Δημήτρης Καπούνης αφού τον ενημέρωσε σχετικά με το Συνεταιρισμό της Νάξου, έθεσε σειρά ζητημάτων στον πρόεδρο της Ν.Δ. στον οποίο μάλιστα παρέδωσε και υπόμνημα με τα θέματα της ΕΑΣ.

Ο κ. Μητσοτάκης ενθουσιάστηκε με την πρόοδο της ΕΑΣ την οποία χαρακτήρισε «παράδειγμα προς μίμηση» και τόνισε ότι η Ν.Δ. θα προωθήσει νέο θεσμικό πλαίσιο ώστε να υπάρχει ευελιξία κινήσεων του Συνεταιρισμού. Επίσης δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση του και στήριξη της ΕΑΣ σε όλες τις δράσεις που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε επίσης στη σύνδεση της πρωτογενούς παραγωγής με τον τουρισμό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δοκίμασε γραβιέρα της ΕΑΣ και ζήτησε πληροφορίες για όλα τα προϊόντα της Ένωσης. Ο κ. Καπούνης του δώρισε ένα καλαθάκι με τυριά και άλλα προϊόντα αλλά και το βιβλίο συνταγών του Χρήστου Νέζου.

Επόμενος σταθμός του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν το Φιλώτι όπου κάτοικοι τον υποδέχτηκαν στην πλατεία με ακόμα ένα κοτσάκι.

Του πρόσφεραν να δοκιμάσει παραδοσιακά προϊόντα ενώ την ώρα της επίσκεψης του …χτύπησαν και τις καμπάνες της εκκλησίας!

Στη συνέχεια ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μετέβη στην ορεινή Απείρανθο της Νάξου όπου τον υποδέχτηκε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος κ. Γιώργος Μπάκαλος.

Έκανε βόλτα στο χωριό, επισκέφτηκε τον τοπικό Γυναικείο Συνεταιρισμό και το παραδοσιακό κλωστοϋφαντουργείο του χωριού και του δώρισαν, ένα βιβλίο με την ιστορία της Απειράνθου, ένα μαχαίρι κι ένα αναμνηστικό με τυπωμένο μέρος από τοιχογραφία της Αγίας Κυριακής.


Μάλιστα στο μαχαίρι υπήρχε και η αφιέρωση «Αγαπητέ μελλοντικέ πρωθυπουργέ να θυμάστε ότι οι Έλληνες χρειαζόμαστε μόνο αρετή και τόλμη…». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπλήρωσε ότι «εκτός από αρετή και τόλμη χρειάζεται και σοφία για να κυβερνήσεις σωστά».

Στην περιοδεία του στη Ναξο τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευαν ο γραμματέας της Ν.Δ. και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, ο Γραμματέας του Οργανωτικού της Ν.Δ. Στέλιος Κονταδάκης, ο διευθυντής του γραφείου του κ. Μητσοτάκη Στέλιος Πέτσας και ο σύμβουλος του προέδρου Θανάσης Νέζης.

Επίσης μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας, οι πολιτευτές Κατερίνα Μονογιού και Γιώργος Βακόνδιος, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κυκλάδων Χρήστος Καφτηράνης, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, ο αντιπεριφερειάρχης και έπαρχος νάξου Γιάννης Μαργαρίτης, ο υποψήφιος δήμαρχος Νάξου και μικρών Κυκλάδων Δημλητρης Λιανός, ο υποψήφιος δήμαρχος Μυκόνου Χρήστος Βερώνης, αντιδήμαρχοι, υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του Γιώργου Χατζημάρκου, σύσσωμα τα συμβούλια της ΔΗΜ. ΤΟ. Νάξου της Ν.Δ. και της ΟΝΝΕΔ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ.ά.

Δείτε στιγμιότυπα από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νάξο:

(Visited 436 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*