Επίσκεψη Αραχωβίτη στη Νάξο: Ενημέρωση πολιτών και συζήτηση με φορείς στο Φιλώτι (video)

 
 
 

Με την παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρου Αραχωβίτη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Φιλωτίου, η ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Ενημέρωση των αγροτών – Συζήτηση με φορείς» που διοργάνωσε η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Νάξου.

Στην εκδήλωση το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν οι βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός και Νίκος Συρμαλένιος, ο υποψήφιος δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Λεονάρδος Χατζηανδρέου, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Γκούφας, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου Δημήτρης Καπούνης, εκπρόσωποι φορέων, και αγρότες και κτηνοτρόφοι κυρίως της ορεινής Νάξου.

araxovitis naxos 2

Κατά την εκδήλωση πολλοί από τους παραβρισκόμενους, φορείς και πολίτες έθεσαν στον υπουργό κ. Αραχωβίτη θέματα τόσο τοπικού ενδιαφέροντος όσο και πολιτικά που απασχολούν τους αγροκτηνοτρόφους της Νάξου σε μια ζωντανή συζήτηση.

Τέθηκαν θέματα που αφορούν στην προστασία του ελαιώνα από τα ξυλοφάγα έντομα (ζεβζέρα), την στήριξη της αμπελουργίας και την αναστροφή της απαμπέλωσης της Νάξου, την ανταποδοτικότητα των εισφορών των αγροτών στον ΕΛΓΑ, τη διαχείριση των υδάτων και την εξασφάλιση νερού για τις παραγωγικές δραστηριότητες, τη συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας, την απλοποίηση στις διαδικασίες καταβολής των ενισχύσεων και των αποζημιώσεων, τις παρεμβάσεις για την ενίσχυση της μελισσοκομίας, την οικοτεχνία, την προοπτική λήψης Π.Ο.Π για το αρσενικό της ορεινής Νάξου, τα αγροτικά καύσιμα, τις κατευθύνσεις της νέας ΚΑΠ, η ανέγερση του ΚΕΓΕ Νάξου στο Σαγκρί, η λειψυδρία και οι τρόποι αντιμετώπισης της κ.ά.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης άκουσε με προσοχή τα αιτήματα και τις παρατηρήσεις φορέων και μεμονωμένων παραγωγών, παρέλαβε τα έγγραφα αιτήματά τους και απάντησε στις ερωτήσεις τους.

{youtube}2X48FPkqmno{/youtube}

araxovitis naxos 1araxovitis naxos 4araxovitis naxos 7

(Visited 12 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*