Δωρεάν προγράμματα κατάρτισης στη Νάξο

 
 
 

dimiourgiki grafi

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το ΚΕΚ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ Α.Ε., θα πραγματοποιήσουν, το αμέσως επόμενο διάστημα, στο νησί της Νάξου δύο προγράμματα κατάρτισης:

• 3 – 4 & 5 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 11:30: Γαστρονομικές συνήθειες την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Γεύσεις ταυτισμένες με την τοπική παράδοση αλλά και σύγχρονες επιρροές.
Σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου – Κυκλάδων.

• 7 – 8 & 9 Δεκεμβρίου 2018: Εργαστήριο δημιουργίας παραμυθιού και αφήγησης «Λόγος – Τρόποι και μορφές επικοινωνίας» 

Πρακτικές χειρισμού του λόγου (Παραμύθι – θεατρικό κείμενο, παραστατικές παρουσιάσεις, ομιλίες, αφηγήσεις κ.λπ.) εξοικείωση και ανάπτυξη εκφραστικών μέσων.

Βιωματικό εργαστήριο γνώσης και αυτοβελτίωσης ως προς την μετάδοση μηνυμάτων και καλής επικοινωνίας. Ποιο είναι το πλαίσιο για μια καλή επικοινωνία και ποιος είναι ο ρόλος που παίζει η γλώσσα του σώματος; Πως χειριζόμαστε τον προφορικό λόγο για να επιτύχουμε την καλύτερη δυνατή συνεννόηση; Πως αξιοποιούμε την Λαϊκή προφορική Παράδοση και το Παραμύθι;

«Αφήγηση και λογοτεχνία – Πρώτη προσέγγιση».

Η αφήγηση ιστοριών από τη λογοτεχνία μπορεί τελικά να λειτουργήσει, μεταξύ άλλων, ως εργαλείο προώθησης της φιλαναγνωσίας, ως εναλλακτικός τρόπος επικοινωνίας, ως τρόπος ανάπτυξης της γλωσσικής δεξιότητας, ως τρόπος συνύπαρξης πολλών και διαφορετικών λογοτεχνικών ειδών και, κυρίως, ως τρόπος «συμφιλίωσης» της λογοτεχνίας για παιδιά και της λογοτεχνίας για ενήλικες.

Με την καλλιτεχνική οργάνωση και επιστημονική υποστήριξη του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών.

Τα προγράμματα, τα οποία εντάσσονται στο πλαίσιο του έργου: «Δράσεις Ενημέρωσης, Επιμόρφωσης και Κατάρτισης στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου», θα υλοποιηθούν στο χώρο της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου (οδός Κοντολέοντος, Περιφερειακός Νάξου), είναι δωρεάν και απευθύνονται σε όλους, ενήλικες ανέργους και εργαζομένους, ανεξάρτητα από φύλο, μορφωτικό επίπεδο, χώρα καταγωγής, θρησκεία, τόπο διαμονής, νέους, φοιτητές, κ.λπ., με μόνη προϋπόθεση το ενδιαφέρον τους για γνώση και ενεργό συμμετοχή.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου από ίδιους πόρους και υλοποιείται από το πιστοποιημένο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΚΕΚ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ΑΕ σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου (ΠΕΔΝΑ).

Για πληροφορίες και εγγραφές: 2285361441, Κατερίνα Σιδερή.

(Visited 30 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*