Νάξος: Έκτακτη σύσκεψη εν όψει ακραίων καιρικών φαινομένων (video)

 
 
 

syskepsi zorbas 

Έκτακτη σύσκεψη των αρμοδίων φορέων της Πολιτικής Προστασίας συγκάλεσε ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης για το σχεδιασμό και τη λήψη μέτρων πρόληψης και ασφάλειας λόγω των επερχόμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που έχει προαναγγείλει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, το επόμενο 48ωρο πρόκειται να εκδηλωθούν στα νησιά των Κυκλάδων ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι αφού όπως λένε οι προβλέψεις ο μεσογειακός κυκλώνας «Ζορμπάς» πρόκειται να «περάσει» και από τις Κυκλάδες.

Η σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, συμμετείχαν ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Λιανός, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Νίκος Σέργης, ο Λιμενάρχης Αλέξης Αποστολόπουλος, ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου Χρήστος Μπόπης, εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος Νάξου, εκπρόσωπος της περιφέρειας Ν. Αιγαίου, καθώς και εκπρόσωποι των υπηρεσιών του δήμου.

Οι εμπλεκόμενοι φορείς, καθ΄ όλη τη διάρκεια του προσεχούς 48ώρου, θα είναι σε αυξημένη ετοιμότητα, με ενισχυμένο προσωπικό ασφαλείας, επανδρωμένα οχήματα, εξοπλισμό και συνεχείς περιπολίες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις τυχόν επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
«Τα σώματα ασφαλείας (αστυνομία, πυροσβεστική, λιμεναρχείο) θα καλύψουν τα προβληματικά σημεία (π.χ. επικινδυνότητα κατολισθήσεων, λιμάνι, παραλίες κ.λπ.)» σημείωσε ο κ. Μαργαρίτης.

Όπως συμφωνήθηκε τα μέτρα πρόληψης θα περιλαμβάνουν το κλείσιμο της παραλίας στη Χώρα Νάξου καθώς επίσης και των υπόλοιπων λιμένων του δήμου (Απόλλωνας, Μικρές Κυκλάδες).
«Θα είμαστε όλοι σε επιφυλακή» σημείωσε ο κ. Μαργαρίτης ενημερώνοντας παράλληλα ότι υπάρχει άρση των αδειών των υπαλλήλων του δήμου προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα.
«Όλα τα μηχανήματα του δήμου και ιδιωτών θα είναι σε επιφυλακή» τόνισε και ζήτησε από τους πολίτες να προσπαθήσουν να κινούνται όσο το δυνατόν λιγότερο και μόνο όταν υπάρχει λόγος.
«Είναι ένα φαινόμενο που δεν έχουμε ξαναδεί, γι αυτό θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ιδιαίτερα θα πρέπει να προσέξουμε το παρκάρισμα των οχημάτων μας. Να μην υπάρχει στάθμευση μέσα σε κοίτες ποταμών και ρεμάτων». σημείωσε ο κ. Μαργαρίτης Ιδιαίτερη προσοχή στο παρκάρισμα των αυτοκινήτων.
Ο κ. Γρυλλάκης ενημέρωσε ότι οι πολίτες, για οποιοδήποτε πρόβλημα, μπορούν να απευθύνονται τόσο στα σώματα ασφαλείας του νησιού όσο και στο δήμο.
«Ο δήμος είναι εδώ με τα μηχανήματα και το προσωπικό που έχει στη διάθεσή του, για να συνδράμει και να συντονίσει» τόνισε.

{youtube}RbMitpshIqk{/youtube} 

Τηλέφωνα Έκτακτης Ανάγκης:
Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου: 22850 32199 και 22850 32899
Αστυνομία Νάξου: 22850 22100
Αστυνομικός Σταθμός Δρυμαλίας: 22850 31224
Λιμεναρχείο Νάξου: 2285022300
Πολιτική Προστασία Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: 6974585550

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*