Ανακοίνωση της ΕΑΣ Νάξου για τους ιδιοκτήτες βοσκότοπων

admin
29/04/2015 12:27
  •  
  •  
  •  

Απλουστεύονται οι διαδικασίες για τη δήλωση των ιδιωτικών βοσκότοπων στην Ενιαία Ενίσχυση 2015 όπως ενημερώνει η ΕΑΣ Νάξου.

Αυτό προκύπτει από διαβεβαιώσεις που έλαβαν μετά από επίσκεψη τους στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι: βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Δημήτρης Καπούνης και ο Νομικός Σύμβουλος της Ενώσεως Γιώργος Καραμανής.

Με ανακοίνωση της η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου ενημερώνει “υπεύθυνα” τους κτηνοτρόφους-παραγωγούς, ότι δόθηκε οριστική λύση στο θέμα της δήλωσης των ιδιόκτητων βοσκότοπων και πλέον δεν χρειάζεται τοπογραφικό διάγραμμα για τη δήλωση τους. Επιπλέον, δεν χρειάζονται ούτε τοπογραφικό διάγραμμα, ούτε βεβαίωση της δασικής υπηρεσίας για τη χρήση γης, ούτε βεβαίωση κτηνιατρικής υπηρεσίας για την υγεία των ζώων τους, παρά μόνο το Ε9 και το Συμβόλαιο Ιδιοκτησίας ή το Ενοικιαστήριο Συμβόλαιο.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της ΕΑΣ Νάξου: 

Επειδή πολλά ακούγονται για διάφορες συσκέψεις που γίνονται, χωρίς η ΕΑΣ  Νάξου  να έχει καμία ενημέρωση, ενημερώνουμε ΥΠΕΥΘΥΝΑ τους Παραγωγούς μας ότι,  μετά από επίσκεψη του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της  Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου Α.Ε.Σ  Α.Ε  κυρίου Δημητρίου Καπούνη μαζί με τον Νομικό Σύμβουλο της Ενώσεως κ. Γεώργιο Καραμανή και τον Βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ κύριο Νίκο Συρμαλένιο, στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με το θέμα της δήλωσης των Ιδιόκτητων Βοσκοτόπων στην Ενιαία Ενίσχυση 2015, ενημερώνουμε τους Αγρότες και Κτηνοτρόφους της Περιφερείας μας, ότι δόθηκε οριστική λύση στο συγκεκριμένο θέμα και ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ,  για την δήλωσή των. Απλά με το Ε9 και το Συμβόλαιο Ιδιοκτησίας ή το Ενοικιαστήριο Συμβόλαιο μπορούν να δηλωθούν. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ για την χρήση γης.  Επίσης, οι Κτηνοτρόφοι ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ για την υγεία των  ζώων τους.

Όσον αφορά τα ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΒΟΣΚΟΤΟΠΙΑ οι Υπηρεσιακοί παράγοντες, τόσο του ΟΠΕΚΕΠΕ, όσον και του Υπουργείου ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΝ ότι θα δοθεί ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ τις επόμενες ημέρες.

Ειδήσεις – Νάξος

(Visited 16 times, 1 visits today)