«Ας δράσουμε πριν είναι αργά!»: Κάλεσμα επιχειρηματία της Νάξου προς τη δημοτική αρχή για την προστασία της Πλάκας

 
 
 

plaka 2

Αγαπώ τον τόπο μου σημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι συμμετέχω ενεργά στη βελτίωση της εικόνας του, εκφράζοντας την άποψη μου για τα όσα «κακώς κείμενα» διαπιστώνω ότι υπάρχουν και προσπαθώντας να είμαι εγώ ο ίδιος/η ίδια η αλλαγή που επιθυμώ να δω.

Το σκεπτικό αυτό διακρίνει την επιστολή του Χρήστου Σφυρόερα, ιδιοκτήτη ενός μικρού καταλύματος στην Πλάκα της Νάξου, ο οποίος θέλησε να κάνει ευρύτερα γνωστό τον προβληματισμό του αναφορικά με την αξιοποίηση της συγκεκριμένης περιοχής τα τελευταία χρόνια, χωρίς όμως την ταυτόχρονη ύπαρξη του απαραίτητου «διχτυού» προστασίας τόσο από το κράτος, όσο και από τον δήμο.
Ανάμεσα στους αποδέκτες της επιστολής του κ. Σφυρόερα βρίσκονται ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, τους οποίους καλεί να δράσουν άμεσα και να μην αδιαφορήσουν για τρία (σημαντικά) θέματα που θίγει, προκειμένου – όπως αναφέρει – να αξιοποιηθεί προς όφελος των κατοίκων του νησιού η «μοναδική ευκαιρία» που παρουσιάζεται «τα τελευταία χρόνια να πρωταγωνιστήσει στον τουριστικό χάρτη της χώρας».

Η επιστολή έχει ως εξής:
Ονομάζομαι Σφυρόερας Χρήστος και είμαι ιδιόκτητης ενός μικρού καταλύματος στην Πλάκα (Ploes Seaside Houses) δίπλα από το Plaza Beach Hotel.
Προχωρήσαμε μαζί με τον αδερφό μου στην επένδυση αυτή πριν από περίπου 2 χρόνια με μεράκι και πάνω απ’ όλα & με μεγάλη αγάπη για τον τόπο καταγωγής μας.
Ο πατέρας μας μεγάλωσε στις Τρίποδες και μας μετέδωσε την αγάπη του για το νησί και ειδικά για την παραλία της Πλάκας που ήταν ένα παρθένο και μοναδικής φυσικής ομορφιάς σημείο του νησιού. Η προσωπική μου αγάπη για το νησί είναι τέτοια που, παρά το γεγονός ότι δεν επισκεπτόμουν το νησί για πολλά χρόνια λόγω υποχρεώσεων, κράτησα τα εκλογικά μου δικαιώματα στο νησί προκειμένου να μπορώ να το επισκέπτομαι υποχρεωτικά έστω και για 1 ήμερα.
Υποχρεώνομαι να σας στείλω την συγκεκριμένη επιστολή, διότι έχω προβληματιστεί ιδιαίτερα βλέποντας την συγκεκριμένη πλευρά της Πλάκας να αξιοποιείται μεν αλλά να μην υπάρχει καμία μέριμνα εκ μέρους του Κράτους – Δήμου προκειμένου να προστατευτεί δε. Δεν θα ήθελα να σας αναφέρω τι συνέπειες θα έχει αυτό στην ανάπτυξη της περιοχής βραχυπρόθεσμα – μεσοπρόθεσμα – μακροπρόθεσμα διότι τις θεωρώ αυτονόητες !
Συγκεκριμένα, θα ήθελα να σας αναφέρω τα παρακάτω «μικρά» αλλά στον απόλυτο έλεγχο σας/μας χωρίς να αναφερθώ στα «μεγάλα» που μάλλον θέλουν επιμονή, υπομονή και σχεδιασμό για να υλοποιηθούν, π.χ. δρόμοι:
*Αυτοκίνητα παρκάρουν πάνω στις αμμοθίνες μετά το Plaza λόγω έλλειψης διαχωριστικών του υποτιθέμενου παραλιακού δρόμου και της παραλίας!! (Ας κάνουμε κάτι άμεσα, ακόμη και τοποθέτηση βράχων προκειμένου να προλάβουμε την όποια καταστροφή).
*Μη ύπαρξη οριοθετημένου χώρου σκουπιδιών στο σημείο. Ύπαρξη μπαζών ακόμη και κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.
*Μη ύπαρξη φωτισμού στον δρόμο που ενώνει το δρόμο των Καλαμουρίων και τον υποτιθέμενο παραλιακό δρόμο της Πλάκας με σοβαρό κίνδυνο ατυχήματος κατά την διάρκεια της νύχτας (έχω υποβάλει αίτημα στον Δήμο, παίρνοντας κάποιο αριθμό πρωτοκόλλου χωρίς κάποια απάντηση από τον Δήμο).
Παρουσιάζεται μια μοναδική ευκαιρία για το νησί μας τα τελευταία χρόνια να πρωταγωνιστήσει στον τουριστικό χάρτη της χώρας με πολύ θετικές συνέπειες για το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων του, αρκεί να δράσετε άμεσα και να μην αδιαφορήσετε!!!
Είναι μεν ευθύνη όλων μας, αλλά εσείς έχετε την ευθύνη του συντονισμού και του σχεδιασμού των όποιων ενεργειών.
Παρακαλώ για τις άμεσες ενέργειες σας.

Σφυρόερας Χρήστος

(Visited 400 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*