VIDEO: Οι γουρούνες “έκλεισαν” το λιμάνι της Νάξου (φώτος)

Άκης Αξαόπουλος
16/05/2018 17:25
 
 
 

Στο συμβολικό κλείσιμο του λιμανιού της Νάξου προχώρησαν την Τετάρτη από νωρίς το πρωί οι σύλλογοι ενοικιαζόμενων μοτοσικλετών και ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων επαρχείου Νάξου, διαμαρτυρόμενοι για την απαγόρευση της κυκλοφορίας των τετράτροχων μοτοσυκλετών (γουρούνες) και την απαγόρευση εκμίσθωσης οχημάτων σε παραθεριστές από κάποιες χώρες εκτός Ε.Ε.

200 περίπου ασχολούμενοι με τον κλάδο με τα ενοικιαζόμενα οχήματα τους κατέβηκαν στο λιμάνι της Νάξου με πανό, διεκδικώντας την απόσυρση των επίμαχων διατάξεων από το νέο ΚΟΚ.

Οι δυο σύλλογοι του νησιού όπως αναφέρουν στο naxostimes.gr, πριν να αποφασίσουν να φτάσουν στο κλείσιμο του λιμανιού, προσπάθησαν να συναντηθούν με εκπροσώπους του αρμόδιου υπουργείου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν και να συζητήσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει με το νέο ΚΟΚ, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

“Ο Τουρισμός δεν μπορεί να περιμένει άλλο” σημειώνουν και για το λόγο αυτό “αποφασίσαμε να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας, με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και των συναρμοδίων Υπουργείων, μέχρις ότου αντιληφθούν ότι οι επιχειρήσεις μας και το βιός μας είναι πλέον στο χείλος της καταστροφής”.

Συγκεκριμένα όπως εξηγούν στο naxostimes.gr ο απερχόμενος πρόεδρος του Συλλόγου ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων Μιχάλης Τουλούπης και ο πρόεδρος ενοικιαζόμενων μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων Κώστας Φάλκωνας, η διαμαρτυρία τους έχει αν κάνει για τις νέες διατάξεις του ΚΟΚ που απαγορεύουν την κυκλοφορία των τετράτροχων μοτοσυκλετών μέχρι 125 cc και την εκμίσθωση οχημάτων σε επισκέπτες από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και άλλες σημαντικές χώρες εκτός Ε.Ε. αφού δεν αναγνωρίζονται πλέον τα εθνικά διπλώματα τρίτων χωρών εκτός Ε.Ε., γεγονός που δημιουργεί τεράστια ταλαιπωρία και ενόχληση, αφού οι πολίτες αυτών των χωρών δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν.
που

“Η Ελληνική Κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία (Υποδομών και Μεταφορών, Προστασίας του Πολίτη, Τουρισμού), αν και τους έχουμε εδώ και πολλούς μήνες ενημερώσει για το παράλογο αυτών των διατάξεων, δυστυχώς δεν έχουν ενεργήσει προς την σωστή κατεύθυνση, και παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε ήδη στην τουριστική σεζόν το πρόβλημα καθημερινώς πολλαπλασιάζεται, με κυριότερο θύμα τον Ελληνικό Τουρισμό, και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σ’ αυτόν” σημειώνουν.

Το “κλείσιμο” του λιμανιού από τους επιχειρηματίες ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων και μοτοσικλετών πάντως, δεν δημιούργησαν προβλήματα στην άφιξη και πρόσδεση των πλοίων και στην κίνηση των αφιξοαναχωρήσεων επιβατών και αυτοκινήτων παρά μόνο μια μικρή καθηστέρηση στην άφιξη του πλοίου.

Να σημειωθεί ότι ταυτόχρονα με τη Νάξο διαμαρτυρίες με κλείσιμο λιμανιών έγιναν στη Μύκονο, την Ίο και τη Σαντορίνη.
Οι επιχειρηματίες ευελπιστούν οι διαμαρτυρίες τους να εισακουστούν από τον αρμόδιο υπουργό και να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Κατά την πρωινή άφιξη του Blue Star λιγότεροι ήταν οι επιχειρηματίες που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία…

 

(Visited 101 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*