Οι γουρούνες θα “κλείσουν” το λιμάνι της Νάξου

Άκης Αξαόπουλος
14/05/2018 22:10
 
 
 

Παρά τις συνεχείς απονενοημένες προσπάθειες και διαμαρτυρίες μας προκειμένου να υπάρξει συνάντηση και ειλικρινής διάλογος του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με εκπροσώπους των Συλλόγων μας, για άμεση αναστολή εφαρμογής των απροειδοποίητων και άνευ προηγουμένου διαλόγου, άδικων και εξοντωτικών διατάξεων του νέου Κ.Ο.Κ. (Ν. 4530/2018), δυστυχώς ουδεμία απάντηση λάβαμε.

Ειδικότερα, οι επίμαχες διατάξεις του νέου Κ.Ο.Κ. α) απαγορεύουν την κυκλοφορία των τετράτροχων μοτοσυκλετών μέχρι 125 cc και β) απαγορεύουν την εκμίσθωση οχημάτων σε επισκέπτες από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και άλλες σημαντικές χώρες εκτός Ε.Ε. αφού δεν αναγνωρίζονται πλέον τα εθνικά διπλώματα τρίτων χωρών εκτός Ε.Ε., γεγονός που δημιουργεί τεράστια ταλαιπωρία και ενόχληση, αφού οι πολίτες αυτών των χωρών δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Η Ελληνική Κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία (Υποδομών και Μεταφορών, Προστασίας του Πολίτη, Τουρισμού), αν και τους έχουμε εδώ και πολλούς μήνες ενημερώσει για το παράλογο αυτών των διατάξεων, δυστυχώς δεν έχουν ενεργήσει προς την σωστή κατεύθυνση, και παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε ήδη στην τουριστική σεζόν και το πρόβλημα καθημερινώς πολλαπλασιάζεται, με κυριότερο θύμα τον Ελληνικό Τουρισμό, και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σ’ αυτόν.

Μέχρι και σήμερα, όλες οι διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις μας υπήρξαν ήπιες, πλην όμως εισήλθαμε στην τουριστική περίοδο και οι επιχειρήσεις μας παραμένουν κλειστές, εξαιτίας της μη αναστολής εφαρμογής των επίμαχων διατάξεων. Η υπομονή μας εξαντλείται και ο Τουρισμός δεν μπορεί να περιμένει άλλο!

Επομένως, αποφασίσαμε να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας, με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και των συναρμοδίων Υπουργείων, μέχρις ότου αντιληφθούν ότι οι επιχειρήσεις μας και το βιός μας είναι πλέον στο χείλος της καταστροφής.
Για τους λόγους αυτούς, επιθυμούμε να ενημερώσουμε εγκαίρως το επιβατικό κοινό και τους επαγγελματίες ότι θα αποκλείσουμε το Λιμάνι της Νάξου, την Τετάρτη 16.05.2018, από τις πρώτες πρωινές ώρες, προκειμένου να αποφευχθούν μετακινήσεις και μεταφορές από και προς το νησί κατά την ανωτέρω ημερομηνία.

(Visited 38 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*