Φωτιά ανάμεσα σε Πλάκα και Τρίποδες Νάξου

 
 
 

Πυρκαγιά ξέσπασε στις 13:45 το μεσημέρι του Σαββάτου σε χαράδρα στην περιοχή μεταξύ της παραλίας της Πλάκας και του χωριού Βίβλος (Τρίποδες) στη Νάξο, η οποία είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή επιχειρούν 3 πυροσβεστικά οχήματα και 8 άντρες από το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Νάξου με επικεφαλής τον Διοικητή του Κλιμακίου Χρήστο Μπόπη.

fotia plaka 3

Η φωτιά εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα και μέχρι στιγμής έχει κάψει 30 στρέμματα βλάστηση, καλλιέργειες και δέντρα ενώ κατευθύνεται προς το λόφο που βρίσκεται στην περιοχή.

Το έργο της πυροσβεστικής είναι αρκετά δύσκολο, αφού η περιοχή είναι δύσβατη και ίσως για την κατάσβεση της να χρειαστεί η συνδρομή από αέρος. Ωστόσο –ευτυχώς- προς το παρόν τουλάχιστον δεν κινδυνεύουν σπίτια.

Να σημειωθεί ότι στην περιοχή πνέει άνεμος 4-5 μποφόρ.

16:33: Πυροσβεστική δύναμη κατευθύνεται προς την περιοχή Πολιχνίου (Αγία Παρασκευή) μιας και η φωτιά παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης λαμβάνει μέρος και η υδροφόρα του δήμου καθώς και εθελοντές. 

17:01: Τρία οχήματα της πυροσβεστικής κατέφθασαν στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής στη Μικρή Βίγλα όπου η φωτιά πλησιάζει επικίνδυνα και υπάρχουν φόβοι να απειληθούν ακόμα και κατοικίες.

fotia agia paraskevi 1

17:08: Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν και στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής (Μικρή Βίγλα), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει κληθεί βοήθεια για συνδρομή στην κατάσβεση της φωτιάς από αέρος (φώτο: ΤΩΡΑ από Αγία Παρασκευή).

17:15: Το μέτωπο της πυρκαγιάς που κατευθύνονταν προς οικίες (στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής) τέθηκε υπό έλεγχο από την πυροσβεστική. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν τώρα σε νέο μέτωπο στην περιοχή, το οποίο πέρασε δίπλα από τρεις οικοδομές (ατέλειωτες βίλες).

17:21: Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και συνολικά επιχειρούν 6 οχήματα και 25 άνδρες της πυροσβεστικής με επικεφαλής τον διοικητή του Πυροσβεστικού κλιμακίου και τη συνδρομή της υδροφόρας του δήμου. 

18:20: Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά, ενώ οι δυνάμεις της πυροσβεστικής βρίσκονται σε επιφυλακή. 

 

(Visited 3.711 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*