ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Στον Άγιο Προκόπιο χωροθετήθηκε το νέο λιμάνι Νάξου

 
 
 

 

Στον Άγιο Προκόπιο και συγκεκριμένα ανάμεσα στην περιοχή που είναι εγκατεστημένη η ΔΕΗ και στην δεξιά πλευρά της παραλίας του Αγίου Προκοπίου πρόκειται να κατασκευαστεί το νέο, εμπορικό λιμάνι της Νάξου.

Αυτό ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της εταιρίας CNWAY Αλβέρτο Παύλο Γιαμίν ο οποίος βρίσκεται στη Νάξο από την Παρασκευή το βράδυ.

giamin sergis 1

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του naxostimes.gr, ο κ. Γιαμίν με τους συνεργάτες του το πρωί του Σαββάτου είχαν συνάντηση με το δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλη Μαργαρίτη, τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Νίκο Σέργη, το πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Φώτη Μαυρομάτη, τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Λιανό και άλλα μέλη της δημοτικής αρχής, όπου τους παρουσίασε τη μελέτη χωροθέτησης του νέου λιμανιού.

prokopis apo psila

Λίγο αργότερα, όλοι τους βρέθηκαν στην περιοχή του Αγίου Προκοπίου για να δουν από κοντά το ακριβές σημείο που θα γίνει το νέο εμπορικό λιμάνι της Νάξου.

Όπως ανέφερε ο κ. Γιαμίν αρχικά μελετήθηκε το νέο λιμάνι να χωροθετηθεί στη βόρεια πλευρά του νησιού, όμως τελικά υπερίσχυσε η άποψη της περιοχής του Αγίου Προκοπίου –σημείο κομβικό- που θα εξυπηρετεί τους επισκέπτες οι οποίοι στην πλειοψηφία τους προτιμούν τις δυτικές παραλίες της Νάξου, ενώ παράλληλα βρίσκεται και κοντά στη Χώρα. 

master plan limani 3

Ο κ. Γιαμίν (που έχει αναλάβει και το master plan του κεντρικού λιμανιού της Νάξου) δήλωσε στο naxostimes.gr ότι ο βασικός στόχος του master plan ήταν να μεταφερθεί η ακτοπλοΐα εκτός πόλης κάτι που θα συμβεί με το νέο εμπορικό λιμάνι στον Προκόπη.

xartis master plan naxou

Κάνοντας μια εκτίμηση για το πότε θα ξεκινήσουν τα έργα του νέου λιμανιού ο κ. Γιαμίν τόνισε ότι «το πιο αισιόδοξο σενάριο είναι να ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι».

Καλό μήνα και καλή Πρωταπριλιά!!

 kleisimo matiou

(Visited 1.347 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*