«Ούτε πρόθεση, ούτε πολιτική βούληση να δοθεί λύση στον Απόλλωνα»

admin
03/04/2015 08:10
 
 
 

Άκαρπη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η συνάντηση που είχε το Τοπικό Συμβούλιο Κορωνίδας με τη δημοτική αρχή για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Τοπικό Διαμέρισμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Τοπική Κοινότητα Κορωνίδας, το θέμα που μονοπώλησε τη συνάντηση (όπως ήταν αναμενόμενο) ήταν οι καταστροφές στον Απόλλωνα, με τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής ωστόσο να δείχνουν ότι «δεν έχουν ούτε την πρόθεση, ούτε την πολιτική βούληση να δώσουν λύση στο θέμα».

Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα που άπτονται της καθημερινότητας και της βελτίωσης ζωής των πολιτών, για τα οποία – σύμφωνα με το τοπικό συμβούλιο- δεν δόθηκε «καμία ουσιαστική και συγκεκριμένη απάντηση, με εξαίρεση τη συντήρηση του αγροτικού οδικού δικτύου».

Το πλήρες περιεχόμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31-3-2015 η προγραμματισμένη συνάντηση του Τοπικού Συμβουλίου Κορωνίδας με τη δημοτική Αρχή, προκειμένου να συζητήσουμε για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το τοπικό διαμέρισμα και να πάρουμε συγκεκριμένες απαντήσεις για τις ενέργειες της δημοτικής Αρχής για την αντιμετώπιση τους.

Στη συνάντηση κυρίαρχο θέμα συζήτησης ήταν οι καταστροφές στον Απόλλωνα που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία και που – μέχρι και σήμερα – καμία ουσιαστική ενέργεια δεν έχει γίνει από την πλευρά της δημοτικής αρχής για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών, παρά μόνο αποσπασματικές κινήσεις μόνο για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να εκτονώσει την αγανάκτηση του κόσμου.

Στη συζήτηση για το θέμα αυτό, επικαλούμενοι διάφορες προφάσεις και δικαιολογίες έδειξαν ότι δεν έχουν ούτε την πρόθεση, ούτε την πολιτική βούληση να δώσουν λύση στο θέμα. Μάλιστα, δεν δέχτηκαν, όπως τους ζητήθηκε, να ενημερώσουν τον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος απ’ έξω.

Από την πλευρά μας, ζητήσαμε για μια ακόμη φόρα την άμεση παρέμβαση του δήμου όπου υπάρχει επικινδυνότητα, αλλά και να προχωρήσει άμεσα στις κατάλληλες μελέτες, ώστε να δημιουργηθούν όλες οι υποδομές που θα δίνουν οριστική λύση στα χρόνια προβλήματα, θα καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών και θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της περιοχής, αίτημα και της από 27-2-2015 ομόφωνης απόφασης του ΤΣ Κορωνίδας, αλλά και των κατοίκων της περιοχής.

Τα άλλα θέματα τα οποία συζητήσαμε, αφορούσαν: α) το μείζον θέμα της υγείας και την έλλειψη ιατρού, β) την Ύδρευση (τιμολόγηση του νερού, ύδρευση του οικισμού «Φαρακλό»), γ) το αγροτικό οδικό δίκτυο, δ) την καθαριότητα, ε) τη συντήρηση, λειτουργία και διαχείριση του Ξενώνα της Κωμιακής και στ) την απόφαση της δημοτικής αρχής να καταργήσει το κοιμητήριο του Αγίου Χαράλαμπου Χίλιας Βρύσης.

Για τα θέματα αυτά δεν πήραμε καμία ουσιαστική και συγκεκριμένη απάντηση, με εξαίρεση τη συντήρηση του αγροτικού οδικού δικτύου, η οποία δεσμεύτηκαν ότι θα ξεκινήσει άμεσα με προτεραιότητα τον δρόμο του «Μυρίση».

 

(Visited 11 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*