Σύλλογος Γυναικών Απόλλωνα «Άπελος»: «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας»

admin
01/04/2015 15:13
 
 
 

Αποφασισμένες να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι τη δικαίωση εμφανίζονται οι γυναίκες της περιοχής του Απόλλωνα.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν, κάνουν μια αναδρομή στις ενέργειες που έχουν προβεί οι κάτοικοι και οι φορείς του Απόλλωνα, ασκούν κριτική στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και τονίζουν ότι «με δράσεις και δυναμικές κινητοποιήσεις» θα αγωνιστούν μέχρι να δοθεί οριστική λύση.

Το πλήρες περιεχόμενο του δελτίου Τύπου έχει ως εξής:

Μετά από απόφαση της συνέλευσης των κατοίκων του Απόλλωνα με τη συμμετοχή του τοπικού συμβουλίου και φορέων της περιοχής, για προγραμματισμό δράσης ώστε να δοθούν λύσεις στα προβλήματα από τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία, πραγματοποιήθηκε σήμερα (σ.σ. χθες) Τρίτη 31-3-2015, παράσταση διαμαρτυρίας  στο Δημαρχείο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, με αφορμή τη συζήτηση του θέματος στη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στη Ρόδο και την προγραμματισμένη συνάντηση του τοπικού συμβουλίου Κωμιακής με την Δημοτική Αρχή, όπου ήταν από τα βασικά θέματα.

Παράλληλα, κατατέθηκε αίτημα στην Εισαγγελία πρωτοδικών Νάξου, για καταλογισμό και απόδοση ευθυνών στις αρμόδιες αρχές, γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν προχωρήσει τις διαδικασίες και τις απαραίτητες ενέργειες που προβλέπει η κήρυξη της περιοχής του Απόλλωνα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, με αποτέλεσμα να συνεχίζει να υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος, η μη λειτουργικότητα της περιοχής και πρόκληση υλικών ζημιών σε περιουσίες και υποδομές από ενδεχόμενη  νέα κακοκαιρία.

Στη συγκέντρωση είχαν προσκληθεί οι δημοτικές παρατάξεις και οι πρόεδροι των ορεινών χωριών, από τους οποίους παραβρέθηκαν μόνο η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Ευδοκία Ψαρρά, ο πρόεδρος της Κωμιακής κ. Δημ. Κορρές και ο τοπικός εκπρόσωπος Σκαδού κ. Μ. Πάσουλας.

Μαζική ήταν η συμμετοχή κατοίκων του Απόλλωνα αλλά και των γύρω οικισμών.

Διαπιστώθηκε ότι μέχρι σήμερα η Δημοτική Αρχή δεν είχε προβεί σε καμία ενέργεια. Σήμερα και μόνο για να εκτονώσει την αγανάκτηση  του κόσμου και για αποποίηση ευθυνών, προχώρησε σε αποσπασματικές και μη ουσιαστικές ενέργειες, μεταθέτοντας τις ευθύνες στην Περιφέρεια, ενώ σύμφωνα με τη σημερινή απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου υπεύθυνοι για το θέμα είναι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να οργανώσουμε και να συνεχίσουμε τον αγώνα μας με δράσεις και δυναμικές κινητοποιήσεις, μέχρι την οριστική λύση και καλούμε σε συμπαράσταση όλους τους φορείς τους κατοίκους αλλά και φυσικά όλο εκείνο τον κόσμο που αντιδρά στο άδικο.

(Visited 37 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*