Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών οι κάτοικοι του Απόλλωνα για την επικινδυνότητα της περιοχής

admin
01/04/2015 14:13
 
 
 

Αναφορά προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου κατέθεσαν κάτοικοι και φορείς του «πληγωμένου» Απόλλωνα προκειμένου να τεθούν προ των ευθυνών τους τα αρμόδια όργανα του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Το έγγραφο (που έχει θέμα «Ανάθεση ευθυνών σε περίπτωση ατυχήματος σωματικής ή υλικής βλάβης λόγω της επικινδυνότητας της πληγείσας περιοχής») γνωστοποιεί στον Εισαγγελέα συμπεράσματα και αποφάσεις που πάρθηκαν στις 29 Μαρτίου σε γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Συλλόγου Γυναικών Απόλλωνα «Άπελος».

Όπως επισημαίνουν οι κάτοικοι και οι φορείς, από τις 10 Φεβρουαρίου, οπότε και επλήγη η περιοχή του Απόλλωνα, η δημοτική αρχή και οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουν κάνει καμία ουσιαστική ενέργεια για την αποκατάσταση των ζημιών. «Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τον άμεσο κίνδυνο για τη σωματική μας ακεραιότητα, την ασφάλεια των περιουσιών μας και τη μη λειτουργικότητα της περιοχής, δεδομένου ότι σε λίγες μέρες έχουμε Πάσχα και πλησιάζουμε στην τουριστική περίοδο, όπου αυξάνεται ακόμα περισσότερο η επικινδυνότητα , λόγω της αύξησης της κίνησης των επισκεπτών του Απόλλωνα» τονίζουν χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι θα επηρεαστεί αρνητικά και η λειτουργία των τοπικών επιχειρήσεων.

Έτσι, παρόλο που από τις 24 Φεβρουαρίου (με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γ. Λεονταρίτη) η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, οι κάτοικοι και οι φορείς υποστηρίζουν ότι «οι υπεύθυνοι αδιαφόρησαν για ένα τόσο σοβαρό θέμα και δεν το αντιμετώπισαν με υπευθυνότητα και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος».

«Δεν αντιλαμβάνονται ότι έτσι θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των κατοίκων και των επισκεπτών του Απόλλωνα και επιπλέον ότι η περιοχή είναι εκτεθειμένη σε νέα ενδεχόμενη κακοκαιρία ίδιας ή και μικρότερης έντασης, αφού ο κυματοθραύστης έχει υποστεί τεράστιες ζημιές και δεν προστατεύει πια ούτε στο ελάχιστο» γράφουν στην αναφορά τους, η οποία έχει ως στόχο να περιέλθει στη γνώση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών «η επικίνδυνη συμπεριφορά την οποία τελούν τα αρμόδια όργανα του Δήμου, μέσω της ολιγωρίας και αδιαφορίας τους να άρουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί».

Επιπλέον, θεωρούν ότι «επιβάλλεται η άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα και η διερεύνηση της όλης υπόθεσης, ώστε να αποδοθούν ποινικές ευθύνες στους υπαίτιους και να επιλυθεί το ταχύτερο δυνατό το παραπάνω θέμα».

Την αναφορά στηρίζουν και προσυπογράφουν οι κάτοικοι του Απόλλωνα Νάξου, το Τοπικό Συμβούλιο Κορωνίδας, ο Σύλλογος Γυναικών Απόλλωνα «Άπελος», ο Σύλλογος Γυναικών Κωμιακής, το Πνευματικό Κέντρο Κορωνίδας και η Λαϊκή Επιτροπή Κωμιακής.

 

Η απόφαση του Τ.Σ. Κορωνίδας

 

 

Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των κατοίκων του Απόλλωνα

 

 

Η απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη

 

Η απόφαση του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

 

 

(Visited 29 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*