Τελετή βράβευσης των νέων φοιτητών της Νάξου από τη Μητρόπολη Παροναξίας (φώτος)

mitropoli vravefsi 2018 5
admin
07/01/2018 20:17
 
 
 

 

Τους Ναξιώτες νεοεισαχθέντες στα Ανώτατα και Ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, βράβευσε η Μητρόπολη Παροναξίας στην καθιερωμένη πλέον εκδήλωση που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το απόγευμα στο Πνευματικό κέντρο του Αγίου Νικοδήμου Νάξου και παρά τις πολύ κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, η αίθουσα ήταν κατάμεστη από κόσμο (νέους φοιτητές, γονείς, εκπαιδευτικούς κ.ά).

mitropoli vravefsi 2018 3

Στο ξεκίνημα της εκδήλωσης απηύθυναν χαιρετισμούς ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλης Μαργαρίτης, ο υποδιευθυντής του Γενικού Λυκείου Νάξου Ιωάννης Κόντες, η εκπρόσωπος καθηγήτρια του Λυκείου Τραγαίας Στυλιανή Βασιλάκη και ως εκπρόσωπος των επιτυχόντων ο πρωτοετής φοιτητής της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας Σταμάτιος Εμμανουήλ Βούλγαρης, που συγκέντρωσε και την υψηλότερη βαθμολογία.

mitropoli vravefsi 2018 9

Η φετινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον Νάξιο Πρωταθλητή ποδηλασίας των Special Olympics Παναγιώτη Κουτάτζη, για τον οποίο προβλήθηκε μετά από σχετική ομιλία του π. Νεκταρίου Αλεξοπούλου αφιερωματικό βίντεο.

mitropoli vravefsi 2018 10

 

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, ο οποίος αφού συνεχάρη τους επιτυχόντες και επένεσε τους γονείς και τους καθηγητές του, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα, το ήθος και την αγωνιστικότητα του τιμώμενου Παναγιώτη Κουτάτζη, ο οποίος μέσα από πολλές δυσκολίες και μεγάλη προσπάθεια έφθασε στο υψηλότερο βάθρο των Eιδικών Ολυμπιακών Aγώνων των οποίων άναψε την φλόγα και κράτησε την δάδα τους ψηλά, καθώς και την Ελληνική σημαία.

Ο Μητροπολίτης Παροναξίας του απένειμε τον ”Χρυσούν Σταυρόν” της Ιεράς Μητρόπολης, συνοδευόμενο από την σχετική τιμητική περγαμηνή, ενώ συγχρόνως κάλεσε τους νέους να τον έχουν ως πρότυπο στην ζωή τους και να εμπνέονται από το παράδειγμά του.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιττα και αφού απονεμήθηκαν οι τιμητικοί έπαινοι και τα δώρα στους επιτυχόντες, ακολούθησε μια όμορφη δεξίωση για όλους τους παρευρισκομένους.

mitropoli vravefsi 2018 1

mitropoli vravefsi 2018 2

mitropoli vravefsi 2018 4

mitropoli vravefsi 2018 6

mitropoli vravefsi 2018 7

mitropoli vravefsi 2018 8

mitropoli vravefsi 2018 12

mitropoli vravefsi 2018 13

mitropoli vravefsi 2018 14

(φώτος: Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας)

(Visited 48 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*