VIDEO: Εκτός της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής έθεσε τους κ.κ. Σέργη και Βασαλάκη ο Μανώλης Πολυκρέτης

sergis vasalakis 1
admin
26/11/2017 22:00
 
 
 

 

Εκτός της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έθεσε ο πρόεδρός της Μανώλης Πολυκρέτης, τα μέλη της αντιπολίτευσης δημοτικούς συμβούλους Σταμάτη Σέργη και Αντώνη Βασαλάκη.

Ο κ. Πολυκρέτης τηρώντας -κατά γράμμα- τη σχετική νομοθεσία, έθεσε εκτός της Επιτροπής τους κ.κ. Σέργη και Βασαλάκη οι οποίοι απουσίαζαν από τέσσερις (ο κ. Σέργης) και τρεις (ο κ. Βασαλάκης) συνεχόμενες συνεδριάσεις της Επιτροπής.

Το θέμα ήρθε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Παρασκευής προκειμένου να αντικατασταθούν τα μέλη της Επιτροπής. Τα νέα μέλη που ορίστηκαν από το δημοτικό συμβούλιο είναι οι κ.κ. Δημήτρης Μανιός και Νίκος Βαθρακοκοίλης -και οι δύο από την πλειοψηφία- αφού ο Νίκος Μαϊτός σε ένδειξη διαμαρτυρίας δεν θέλησε να ορίσει νέο μέλος, ενώ ο κ. Βρούτσης είναι ήδη αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής και δεν διαθέτει η παράταξη του άλλο δημοτικό σύμβουλο που θα μπορούσε να συμμετέχει σε αυτήν. Από την πλευρά της Λαϊκής Συσπείρωσης ο κ. Γιάννης Κορρές απουσίαζε από τη συνεδρίαση. 

Τόσο ο κ. Σέργης όσο και ο κ. Βασαλάκης επικαλέστηκαν φόρτο εργασίας για τις απουσίες τους στις συνεδριάσεις της Επιτροπής, ενώ ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Μαϊτός έκανε λόγο για “πολιτική σκοπιμότητα”. 

“Όταν είχε συγκροτηθεί η Επιτροπή είχα ζητήσει οι συνεδριάσεις να γίνονται στη 1:00 το μεσημέρι διότι αδυνατούσα να παρευρίσκομαι πρωινές ώρες λόγω της εργασίας μου” σημείωσε ο κ. Σταμάτης Σέργης. 

Ο κ. Βασαλάκης υπογράμμισε ότι “σαφώς έχει το δικαίωμα ο κ. Πολυκρέτης να επικαλεστεί το νόμο… Προσκαλώ όμως τα μέλη της Επιτροπής που είναι παρόντα να καταθέσουν στο δημοτικό συμβούλιο, αν η συμμετοχή μου στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ήταν ουσιαστική ή όχι”.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ενημέρωσε το σώμα ότι ήδη το σχετικό έγγραφο έχει αποσταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το δημοτικό συμβούλιο υποχρεούται -βάση της νομοθεσίας- να αντικαταστήσει τα δυο μέλη.

“Γνωρίζεται κ. Πολυκρέτη ότι και οι δυο είναι εργαζόμενοι, ο ένας στον ιδιωτικό τομέα και ο άλλος ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα. Δεν πέρνουν αντιμισθία, πληρώνονται μόνο από τις δουλειές τους… Τυπικά έχετε κάθε δικαίωμα να προχωρήσετε στην αντικατάσταση τους, όμως θεωρώ ότι η πράξη σας αυτή εμπεριέχει πολιτική σκοπιμότητα. Η παράταξη μου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο που λειτουργήσατε δεν θα ορίσει άλλο μέλος στην Επιτροπή” σημείωσε ο κ. Νίκος Μαϊτός.

“Εσείς ξέρετε για πόσες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου έχετε προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση; Αν δεν το έκανα εγώ …θα το κάνατε εσείς” απάντησε ο Μανώλης Πολυκρέτης. 

Με σειρά ερωτημάτων τοποθετήθηκε για το θέμα ο επικεφαλής της παράταξης “Πολίτες για τα νησιά μας” Βασίλης Βρούτσης ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις λοιπές επιτροπές του δήμου και στις σχεδόν ανύπαρκτες συνεδριάσεις τους. 

“Γιατί κ. Πολυκρέτη το κάνατε αυτό; Για την τήρηση του νόμου; Γιατί ενώ έχει περάσει ένας μήνας και ο κ. Βασαλάκης συμμετείχε στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής με θέμα τις ανεμογεννήτριες κάνατε την αναφορά σας στην ΑΔΑ; Κάθε πότε συνεδριάζει η Επιτροπή Πρωτογενή Τομέα; Η Επιτροπή σμυριδικού; Ποτέ! Η Επιτροπή Τουρισμού; Ετήσιο απολογισμό κάνετε κάθε Ιούλιο όπως ορίζει ο νόμος; Όχι. Έχετε ελέγξει αν οι κοινότητες συνεδριάζουν κάθε μήνα όπως ορίζει ο νόμος; Όχι! Προϋπολογισμός πότε έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο; Έρχεται Φλεβάρη… Έτσι για να δούμε πόσο τυπικοί είστε… Και το πιο βασικό. Για ένα ολόκληρο χρόνο δεν κάνατε αναλύσεις στα νερά κι αυτό επί δικής σας αντιδημαρχίας. Οι αναλύσεις ήταν πλημμελέστατες σε σημείο να θέτετε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Δεν υπήρχε χημικός στο δήμο. Εσείς λοιπόν που είστε τόσο τυπικός, σας αράδιασα δέκα θέματα για τα οποία δεν είστε καθόλου τυπικός. Ο Αντώνης Βασαλάκης όταν συμμετέχει στις Επιτροπές σας “χαλάει τη μανέστρα”. Θέλετε στρατιωτάκια που να σηκώνουν το χέρι και να έχετε προαποφασίσει τι θα κάνετε. Προτείνετε να φύγουν… Να είστε σίγουρος πως όταν ξεκινήσουμε αυτό τον αγώνα τυπολατρίας κ. Πολυκρέτη, δεν ξέρω για πόσο θα σταθείτε εκεί που είστε”. 

 

{youtube}RixDKrUvxUk{/youtube}

(Visited 77 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*