Νάξος: Με μεγάλη επιτυχία η διημερίδα για την ψυχική υγεία (video)

admin
16/03/2015 18:50
 
 
 
Το Ίδρυμα Στήριξης Κέντρου Υγείας – Νοσοκομείου Νάξου σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ» διοργάνωσαν στη Νάξο διημερίδα με θέμα: «Αναζητώντας νέα οπτική και δυνάμεις στη σημερινή πραγματικότητα», που διεξήχθη με πολύ μεγάλη επιτυχία το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Μαρτίου.

Η διημερίδα ξεκίνησε το Σάββατο στην κατάμεστη αίθουσα του Μουσείου Ιάκωβος Καμπανέλλης όπου ειδικοί επιστήμονες – επαγγελματίες του χώρου της ψυχικής υγείας ανέπτυξαν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα θέματα.
"Οικοδεσπότης" των εκδηλώσεων ο πρόεδρος του Ιδρύματος Στήριξης του Γ.Κ. – Κ.Υ. Νάξου Λάζαρος Θεόφιλος ο οποίος κήρυξε την έναρξη των εργασιών της διημερίδας παρουσιάζοντας τους ειδικούς επιστήμονες που ανήκουν στο στελεχιακό δυναμικό του "Θησέα Κυκλάδων" μιλώντας επίσης για το Ίδρυμα Στήριξης και την άψογη συνεργασία με το "Θησέα Κυκλάδων". 
"Υλοποιεί προγράμματα πρόληψης – προαγωγής υγείας στα νησιά των Κυκλάδων με πλούσια δράση σε ομάδες γονέων, εκπαιδευτικών, προγράμματα για την οικογένεια και τους νέους. Το Κέντρο Πρόληψης δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στη Νάξο… Άλλωστε και το όνομα του είναι συνδεδεμένο με το νησί" σημείωσε ο κ. Θεόφιλος σημειώνοντας επίσης ότι το Ίδρυμα Στήριξης ήταν ένας από τους ιδρυτικούς φορείς αφού "υπάρχει κοινό αντικείμενο".  
Τέλος ο κ. Θεόφιλος ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στη διεξαγωγή της διημερίδας τους επιστήμονες, το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, την κ. Κατερίνα Σιδερή "ψυχή της εκδήλωσης", το δημιουργό της αφίσας και των προσκλήσεων, τα τοπικά ΜΜΕ αλλά και τις κυρίες που ετοίμασαν τον πλούσιο μπουφέ.
Το Σάββατο, πρώτη ημέρα της διημερίδας μίλησαν και συζήτησαν με τον κόσμο που είχε κατακλύσει το μουσείο Ιάκωβου Καμπανέλλη οι τρεις ειδικοί επιστήμονες που ανέπτυξαν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα θέματα.
Πιο συγκεκριμένα, ο Παιδοψυχίατρος, Οικογενειακός Θεραπευτής, και Διευθυντής του Αθηναϊκού Κέντρου Μελέτης του Ανθρώπου Πέτρος Πολυχρόνης ανέπτυξε το θέμα «Η οικογένεια μπροστά στο σημερινό κόσμο: Μια άλλη οπτική, μια άλλη στάση», η Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια Ζεύγους και Οικογένειας και π. Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Θεραπείας Οικογένειας (EFTA) Κυριακή Πρωτοψάλτη-Πολυχρόνη αναφέρθηκε στις σχέσεις των ζευγαριών «Εστιάζοντας στην "καρδιά" του θέματος: Η σχέση του ζευγαριού σήμερα» και η Βιολόγος, Σύμβουλος Πρόληψης και Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κ.Π. Αναστασία Προκοπίου που μίλησε σχετικά με το θέμα «Δημιουργώντας σύγχρονες κοινότητες…». 
Ο κόσμος που παρακολούθησε τις ομιλίες το Σάββατο είχε τη δυνατότητα να συμμετέχει ενεργά με απόψεις και ερωτήσεις σε μια ζεστή και γόνιμη συζήτηση που ικανοποίησε τους πάντες…  
 
Δείτε στο video αποσπάσματα από τα όσα συνέβησαν το Σάββατο: 
 
(Visited 38 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*