«Με το βλέµµα στο µέλλον – Η αξιοποίηση των πόρων στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και οι νέες προοπτικές»

eyd limenika
admin
22/11/2017 11:49
 
 
 

Τον ρόλο της ευρωπαϊκής πολιτικής συνοχής και την προσφορά της µέσα από τα συγχρηµατοδοτούµενα έργα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αλλά και τις αναπτυξιακές προοπτικές για τα επόµενα χρόνια θα αναδείξει η εκδήλωση που θα διοργανωθεί στη Νάξο, στο πλαίσιο της 3ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράµµατος Νοτίου Αιγαίου 2014-2020.

Η εκδήλωση με τίτλο «Με το βλέµµα στο µέλλον – Η αξιοποίηση των πόρων στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και οι νέες προοπτικές» θα πραγµατοποιηθεί την Πέµπτη 23 Νοεµβρίου στις 18:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Σχολής Ουρσουλινών και περιλαμβάνει:
Α) Παρουσίαση έργων τεσσάρων επιλεγμένων έργων από τους φορείς που τα υλοποίησαν και συγκεκριμένα τη Διαχείριση απορριμμάτων Νάξου, τον Αρχαιολογικό Χώρο Καρθαίας Κέας, τα Έργα Πανεπιστημίου Αιγαίου (Β’ κτιριακό συγκρότημα στη Ρόδο – προμήθεια εξοπλισμών) και τη Λειτουργία Ξενώνα Φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας Ρόδου. Κάθε παρουσίαση θα έχει διάρκεια 15 λεπτών, θα συνοδεύεται από οπτικό υλικό και θα αναφέρει συνοπτικά τη σηµασία του έργου στην ανάπτυξη του τόπου.
Β) Συνέντευξη τύπου – ανοιχτή συζήτηση με τα ΜΜΕ της Περιφέρειας, στην οποία θα συµµετέχουν ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Υπουργείου Οικονοµίας και Ανάπτυξης.
Μέσα από την οπτική του «Χθες, Σήµερα, Αύριο» θα παρουσιαστεί ο τρόπος µε τον οποίο αξιοποιούνται οι συγχρηµατοδοτούµενοι από τα ταµεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης πόροι στα νησιά των Κυκλάδων και της ∆ωδεκανήσου, καθώς και οι προοπτικές που ανοίγονται στη νέα προγραµµατική περίοδο. Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.
Η συνολική διάρκεια της εκδήλωσης εκτιµάται στις 2 ώρες. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Η 3ης Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου 2014-2020 θα πραγματοποιηθεί στη Νάξο την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου.

(Visited 18 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*