Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Απόλλωνας – Αίτημα Λεονταρίτη στη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας

admin
24/02/2015 17:08
 
 
 

Το αίτημα να κηρυχθεί ο Απόλλωνας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατέθεσε ο Γιώργος Λεονταρίτης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κατέθεσε το αίτημα στη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, εξαιτίας των ζημιών που προκάλεσε στον παραλιακό οικισμό της Τοπικής Κοινότητας Κορωνίδας η τελευταία σφοδρή κακοκαιρία, λαμβάνοντας υπόψη και τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Σύμφωνα με τον κ. Λεονταρίτη, η μεγάλη καταστροφή τμήματος του υφιστάμενου προσήνεμου μόλου, οι εκτεταμένες σπηλαιώσεις και υποσκαφές στα κρηπιδώματα του παραλιακού χώρου, η ολική παρεμπόδιση της λειτουργίας της γλίστρας λόγω φθορών από πτώση ογκολίθων και ο κίνδυνος καταστροφής του συνόλου των λιμενικών εγκαταστάσεων του Απόλλωνα εξαιτίας μη επαρκούς προστασίας από τον κυματοθραύστη καθιστούν επιτακτική τη συνδρομή και της Πολιτείας για την άμεση και ορθή αποκατάσταση των ζημιών.

«Κύριο μέλημα της περιφερειακής αρχής είναι να κλείσουν άμεσα και οριστικά οι “πληγές” που άφησε πίσω της η πρωτοφανής βροχόπτωση και τα ακραία καιρικά φαινόμενα της 10-12/2/2015 και ο οικισμός να επανέλθει άμεσα στους καθημερινούς του ρυθμούς» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων.

 

(Visited 43 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*